Ljungskog sjua i VM-tempot

”Nästa gång kanske det blir pallen”

Foto: MARCO TROVATI
Susanne Ljungskog.
SPORTBLADET

Landsvägsspecialisten håller på att bli en tempoåkare i världsklass.

Sjua och 35 sekunder från VM-bronset.

– Vem vet, nästa gång kanske det blir pallen, säger Susanne Ljungskog till TT.

Den dubbla världsmästarinnan har alltid lagt krutet på linjeloppen, men trenden är klar och tydlig när det kommer till tempot.

Bättre och bättre för varje mästerskap.

”Visst sporrar det”

Sjundeplatsen i Varese på onsdagen stärkte ytterligare hennes övertygelse om att det går att ta några kliv till i tempo.

– Det motiverar att jag ska satsa på det. Jag kan det tydligen. Visst sporrar det här, säger hon efter det drygt 25 kilometer långa loppet.

Ett skönt formbesked inför lördagens linjelopp var det också.

– Jag är nöjd med dagen, och en bra genomkörare inför lördagen så att man får igång kroppen. Nu blir det vila i några dagar så att benen är pigga inför ”super-VM” på lördag.

Amerikanskan Amber Neben tog guldet före österrikiskan Christiane Soeder och tyskan Judith Arndt. Ljungskog var ett tag med och högg på bronset, men kroknade mot slutet.

– Jag visste att jag körde bra. Det är klart man tänker på att försöka klippa en tredjeplats. Men jag tappade sista fem kilometerna tyvärr. Tycker ändå att jag fick ut det jag hade i kroppen i dag. Topp tio var målet och jag blev sjua.

– Rubriken är klar ”Ljungskog får godkänt”, säger hon och skrattar.

Bättre än så var det väl?

– Okej, VG (väl godkänt) då.

Johansson klarade målet

Emma Johansson körde in som nummer 14, halvminuten efter Ljungskog. Hon var lika glad hon. Även hon uppnådde målet – in bland de 15 främsta.

– Jag har kört otroligt bra för att vara jag. Jag vet att jag är stark, men har haft lite svårt att hålla mig riktigt motiverad för att köra på de rätta växlarna. Jag försökte pressa ut det mesta och tycker att jag klarade det ganska bra.

– Det ska göra så ont att man inte tror att man kommer i mål. Det klarade hon i dag, säger pojkvännen och tränaren Martin Vestby.

FAKTA

VARESE, Italien

damer, tempolopp (25,15 km)

1) Amber Neben, USA, 33.51,35, 2) Christiane Söder, Österrike, +7,56, 3) Judith Arndt, Tyskland, +21,77, 4) Tatiana Antosjina, Ryssland, +23,39, 5) Kristin Armstrong, USA, +25,27.

Sv plac

7) Susanne Ljungskog +57,38, 14) Emma Johansson +1.26,31.

TT