Emma missade världscuptiteln

"Orkade inte mentalt"

Foto: FOTO: AP
Emma Johansson.
SPORTBLADET

Emma Johansson blev bara 13:e tjej i den sista världscuptävlingen i tyska Nürnberg. Värste konkurrenten Marinne Vos slutade sexa och därmed missade svenskan världscuptiteln.

– Jag är besviken. Jag orkade inte mentalt, säger Johansson till Sportbladet.

Emma Johansson hade chansen att ta hem hela världscupen inför söndagens tionde och avslutande tävling. Men svenskan hamnade för långt bak när det drog ihop sig till spurt och holländskan Marianne Vos kunde hålla undan i sammandraget.

– Det var ingen toppendag. Jag fumlade lite i spurten och låg kanske lite långt ner sista kilometern, säger Emma.

Johansson hade behövs vara bland de tre främsta och före Vos om hon skulle snuva holländskan på titeln. Nu slutade Johansson istället på en andraplats totalt, 28 poäng efter Vos.

Vad var det som inte fungerade?

– Det har varit lite mycket och jag klarade inte att hålla fokus hela tävlingen. När det var som tuffast och jag verkligen behövde det så klarade jag det inte mentalt, att hålla den fokus jag behövde. Men så är det ibland.

”Kommer säkert vara nöjd ändå”

Kirsten Wild, Nederländerna, var snabbast i spurten. Johansson blev 13:e i tävlingen och var efter målgången besviken.

– Jag var verkligen sugen på att tävla i dag men fick inte ur mig allt. Så jag är besviken. Men jag har ändå haft en jättebra säsong med fina resultat. Så när besvikelsen lagt sig så kommer jag säkert vara nöjd med var jag presterat i världscupen I alla fall.