Silver-Emma slutade fyra

Satsade allt i slutspurten

Foto: Bildbyrån
Emma Johansson missade VM-medalj.
SPORTBLADET

Spurtuppgörelsen i damernas linjelopp i italienska Varese blev rafflande. Med bara några hundra meter till mål ledde Sveriges OS-silvermedaljör Emma Johansson, 25. Men krafterna tog slut.

Fyra cyklister gjorde upp om medaljerna och Emma Johansson var en av dom. Med en kilometer kvar attackerade Johansson, som inte är känd som en bra spurtcyklist, och lyckades skapa en lucka. Men en efter en kom de andra i kapp samtidigt som krafterna tog slut för svenskan. Hon slutade på en fjärde plats

– Det var väldigt tufft sista varvet och jag var sliten. Så jag kände att det bara var att chansa när läget kom, säger hon till eurosport.se.

 Vann gjorde Nicole Cooke från Wales, som även tog hem OS-guldet, före holländskan Marianne Vos.

Susanne Ljungskog, 32, var med i täten och såg stark ut när hon fick punktering när loppet gick in i ett avgörande skede drygt 20 minuter innan målgång.

– Jag kom i utförskörningen och tittade bakåt en sekund. Då svängde en av tyskorna in framför och körde in i mig, säger Ljungskog.

Däcket punkterades, fem ekrar gick sönder och Ljungskogs chans att ta sitt tredje VM-guld försvann. Men hon var inte allt för nedslagen för det.

– Det kändes fantastiskt bra och vi hade hamnat i ett väldigt bra läge om båda varit kvar. Vi hade kunnat avgöra på egen hand då.

FAKTA

Resultat

1) Nicole Cooke, Storbritannien, 3.42.11

2) Marianne Vos, Holland, s.t.,

3) Judith Arndt, Tyskland, s.t.,

4) Emma Johansson, Sverige, +0.05,

5) Trixi Worrack, Tyskland, +0.11.

31) Susanne Ljungskog +1.47.

Monica Holler, Karin Aune, Emilia Fahlin och Marie Lindberg bröt.