Landis fortsätter att anklaga Armstrong

Kopplar ihop cykelstjärnan med strippor och kokain

SPORTBLADET

Floyd Landis erkände i maj att han bloddopat sig under sin karriär och anklagade även förre stallkamraten Lance Armstrong för samma sak.

Nu talar Landis ut i en lång intervju med Wall Street Journal där han beskriver exakt hur dopingprocesserna gick till och kopplar Armstrong till en strippfest där folk även snortade kokain.

– Landis uttalanden är som en kartong med sur mjölk, kommenterar Armstrong.

Foto: AP
Lance Armstrong.

I dag inleds Tour de France.

Cykelstjärnan Lance Armstrong har vunnit loppet sju gånger och blev överraskande trea förra året då han haft ett tävlingsuppehåll.

I år har han sagt att det är blir hans sista deltagande i touren.

Och avslutningen inleds med nya anklagelser från förre stallkamraten Floyd Landis.

Hårt bevakat

Det var i maj som Floyd Landis till slut erkände att han bloddopat sig under sin cykelkarriär. I samma veva påpekade han att Armstrong gjort det samma när de tävlade tillsammans i stallet US Postal.

I en lång intervju med Wall Street Journal beskriver nu Landis hur det gick till när de fick blodtransfusioner under Tour de France 2004.

Flera personer bevakade hotellrummet där proceduren skulle äga rum. Cyklisterna fick inte prata och rökdetekotrerna hade plockats ner. Alla hål i rummet var övertejpade, allt för att undvika att bli upptäckta.

Sedan hade varje cyklist två ansvariga läkare, berättar Landis som erkänner att han var en av de som tog emot blod. Lance Armstrong var en annan och George Hincapie och José Luis Rubiera var två andra namn.

”Som en kartong sur mjölk”

Armstrong har under hela sin karriär förnekat alla dopingrykten som kretsat kring honom och gör samma sak den här gången.

– Dagens Wall Street Journal-artikel är fylld med falska anklagelser och fler gamla nyheter från Floyd Landis som har noll trovärdighet. Hans uttalanden är som en kartong med sur mjölk, när du tagit den första klunken behöver du inte dricka resten för att veta att allt är dåligt, säger Armstrong i ett uttalande till AP.

Strippor och kokain

Bland de falska anklagelserna fanns också en historia om när Landis blev välkomnad till US Postal 2001.

Cyklisterna åkte till en strippklubb, med Lance Armstrong i spetsen. Cyklisterna fortsatte sedan vidare och hamnade på en fest med både strippor och kokain, berättar Landis som var förvånad att se Armstrong på en sådan fest.

– Mr. Armstrong hade ingen kontakt med strippor eller kokain, säger hans advokat Tim Herman till Wall Street Journal.

ARTIKELN HANDLAR OM