Armstrong förlorade spurtduell mot fransos

SPORTBLADET

De som på tisdagen förväntade sig en kraftfull offensiv från luxemburgaren Andy Schleck blev missnöjda. Den 16:e etappen av Tour de France, den näst sista av de tuffa bergsstigningarna i Pyrenéerna, resulterade inte i några förändringar i toppstriden, eftersom ledande spanjoren Alberto Contador och Schleck rullade i mål på samma tid. Åtta sekunder skiljer dem åt fortfarande.

Knappt sju minuter före de två hade fransmannen Pierrick Fedrigo spurtat in i mål som etappsegrare. Fedrigo var en del av den klunga som gjorde ett tidigt ryck i bergen, och var en av nio cyklister som var kvar när det var dags att spurta om vinsten. Där var fransmannen starkast och slog bland andra den sjufaldige tourvinnaren Lance Armstrong, USA.

– Jag kände redan i morse att det skulle bli min dag. Det var små detaljer, som att se lagets supportrar och några familjemedlemmar, men jag visste att jag var tvungen att gå för segern, säger Fedrigo.

Thomas Löfkvist slutade 47:a, också 6.45 efter Fedrigo. I sammandraget tappade han en placering, till 17:e. Han är 12.09 efter ledande Contador.

TT