Glömde mikrofonen på – och sågade svensken

”Vilken katastrof”

SPORTBLADET

Eurosport glömde stänga av mikrofonen och kommentatorerna till den avgörande etappen av Tour de France låg helt ovetandes kvar ute i sändning under reklaminslagen.

Samtidigt fick de reda på svenske Tomas Lövkvist första tidsnotering och bjöd omedvetet tittarna på sina helt ärliga reaktioner.

– Nej! Vilken katastrof, skrek Roberto Vacchi.

Foto: Ola Fagerström

Tour de France ska avgöras på dagens tempoetapp och svenske Tomas Lövkvist var inför etappen på 18:e plats i sammandraget. Men svensken inledde svagt.

Glömde ljudet på

Eurosports kommentatorer Roberto Vacchi och Anders Adamson fick Lövkvist första mellantid under ett av kanalens reklamavbrott. Problemet var bara att någon hade glömt mikrofonen på.

Samtidigt som annonsörernas budskap rullade i rutan låg kommentatorernas ljud fortfarande ute. Då fick de beskedet att Tomas Lövkvist var två minuter efter vid den första tidsnoteringen, till stor besvikelse hos Vacchi.

– Nej! Vilken katastrof! Nu hoppas jag han gasar på lite, skrek Vacchi, ovetandes om att han fortfarande låg ute i sändning.

Mer försiktig kritik

Efter reaktionen upptäckte Eurosport sitt misstag och ströp ljudet. När sändningen sedan startade igen var Vacchi och Adamson mer försiktigt kritiska i sina omdömen.

– Det är inte bra av Lövkvist. Men det kan ha hänt något. Om det inte gjort det är det en svag inledning och det innebär då extremt trött ben. Men det sägs också att det är mer tryck i vinden förnärvarande än tidigare under loppet, sade Adamson.

– Det är en svag start av Tomas. Då blir det genast nervöst, sade Vacchi.

ARTIKELN HANDLAR OM