Johansson tvåa i världscuppremiären

Foto: BILDBYRÅN
Emma Johansson.
SPORTBLADET

Cyklisten Emma Johansson blev tvåa i damernas världscuppremiär i italienska Varese. Svenskan spurtade ifrån klungan till andraplatsen bakom överlägsna ettan, brittiskan Emma Pooley.

Emma Johanssons chanser till seger över den 121 kilometer långa banan försvann direkt då Emma Pooley ryckte i den första backen.

– De andra i hennes lag stoppade upp klungan. Jag försökte splittra gruppen och köra iväg, men ensam får man inte gjort så mycket. Så det blev lite konstig körning. Men de vet ju om att jag är otroligt stark. Det var lite tråkigt, men en andraplats är inte dåligt, säger Emma Johansson till TT.

Hon kunde glädja sig åt den starka spurten.

– Jag har tränat extra i vinter för att bli en starkare spurtare. Det handlar om mycket explosiv träning. Jag har lagt mer fokus på det i år med siktet på OS i London nästa år.

Andraplatsen ger viktiga poäng för Emma Johansson, som är ute efter att vinna världscupen efter att ha blivit tvåa två år i rad. Hon skaffade sig ett försprång mot främsta hotet om totalsegern, holländskan Marianne Vos, som inte deltog i premiären.

Åtta deltävlingar återstår i årets världscup, nästa helg är det Flandern Runt som står på programmet.

– En favoritbana som passar mig med mycket kullersten. Där blir det andra bullar, säger Emma Johansson.

Andreas Lundin/TT