Stjärncyklisten ville inte köra tredje etappen

Tyckte att banan såg farlig ut

SPORTBLADET

Den avlidne cyklisten Wouter Weylandt skulle inte ha kört Giro d'Italia.

Strax före etapp tre hörde han av sig till sin manager och berättade att han var nervös inför den tredje etappen.

– I går skickade han ett meddelande till mig där han skrev att banan var farlig, säger managern Jef van den Bosch till belgiske Het Laatste Nieuws.

Vurpan kom cirka 25 kilometer från mål. Wouter Weylandt kastade en blick över axeln och när han vände sig om igen slog han i en stenmur och 26-åringen kastades över på andra sidan vägen.

Han snurrade ett 20-tal meter innan han föll ned på vägen. Strax efteråt avled belgaren.

Nu berättar hans manager Jef van den Bosch att Weylandt var orolig inför den tredje etappen.

– Det är konstigt hur saker sker. I går skickade han ett meddelande till mig där han skrev att banan var farlig och att han var otroligt nervös inför loppet, säger managern Bosch till belgiske Het Laatste Nieuws.

– Nu är det försent. Det är helt otroligt, det är svårt att förstå.

Skulle inte kört Girot

Förra veckan gjorde Weylandt en intervju med belgiska Humo. Då berättade 26-åringen att han från början inte skulle ha kört Girot.

– Girot var egentligen inte på mitt program, Vueltan var det enda stora etapploppet som jag skulle köra. Men stallet ville att spurtspecialisten Daniele Bennati skulle ta etappsegrar och därför skulle jag vara med som hjälpryttare, berättade Weylandt i intervjun.

Hedrade honom

I dag kördes den fjärde etappen av Giro d'Italia 2011. Cyklisterna hedrade Weylandt med en tyst minut innan starten och valde att neutralisera etappen. Hans stall Leopard Trek anförde hela klungan fram till mål i Livorno i dag.

Flera cyklister grät under loppet och amerikanen Tyler Farrar har meddelat att han kommer att bryta Girot efter den fjärde sträckan.

– Han var som en bror till mig. Wouter var en av de snällaste, roligaste och mest beundransvärda personer jag någonsin fått känna och hans död är en tragedi för hans familj, vänner och för sporten som helhet, sa Farrar i går.

ARTIKELN HANDLAR OM