Armstrong väntas lägga alla kort på bordet hos Oprah

Uppgifter: Stjärncyklisten överväger erkänna mångårig dopning

Foto: AP
SPORTBLADET

I helgen kunde New York Times avslöja att Lance Armstrong känner sig redo att erkänna att han fuskat sig till framgångarna på cykelsadeln.

Och troligen kommer erkännandet den 17 januari – i en specialsänd intervju med tv-profilen Opray Winfrey.

Efter år av fuskanklagelser verkar det nu som om Lance Armstrong, 41, närmar sig någon form av personligt bokslut gällande dopningshärvan.

Fram till nu har den förre stjärncyklisten envist hävdat sin oskuld, trots att flera tidigare lagkamrater vittnat om ett utbrett fusk – och trots att han förra året blev av med sina sju Tour de France-titlar efter att USA:s anti-dopningsbyrå lagt fram en omfattande rapport innehållande allehanda bevis.

Nu verkar det dock som om den livstidsavstängde amerikanen är redo att tala ut – och säga sanningen.

Ska svara på alla frågor

Den 17:e januari ställer Armstrong upp i sin första riktiga intervju sedan skandalskriverierna förra året – och han gör det i nationalklenoden Oprah Winfreys program. Från sitt hem i Austin, Texas, är det meningen att Armstrong under 90 minuter ska svara sanningsenligt på alla frågor om dopning.

Förutom att han blivit av med sina titlar förlorade Armstrong flera miljoner i uteblivna sponsorpengar. I november 2012 kände han sig dessutom tvingad att kliva av från ordförandeposten i den stiftelse han själv grundat i kampen mot cancer.