Armstrong jämför sig själv med Bill Clinton

Den forne stjärncyklisten: "Till slut förlåter folk"

SPORTBLADET

Lance Armstrong beskiver reaktionerna efter sitt dopingavslöjande som ett "blodbad".

Nu jämför han sig själv med en annan kändis som gjort bort sig – den före detta presidenten Bill Clinton.

– Till slut förlåter folk och glömmer, säger Armstrong till magasinet Texas Monthly. 

41-åringen, som helat tiden förnekat att han dopat sig under karriären, erkände i en tv-intervju med Oprah Winfrey att han systematisk använt sig av otillåtna medel. 

Dopningsskandalen skadade Lance Armstrongs anseende rejält – bland annat tvingades han lämna välgörenhetsorganisationen Livestrong för att rädda organisationens rykte.

– Det har varit ett blodbad. Men vi väntade oss det. Man måste sätta ner foten och säga: "Okej, vi håller på att vända på det här", kommenterar Armstrong svallvågorna efter alla avslöjanden.

Nu gör den forne cykelhjälten allt för att återfå sin forna stjärnstatus.

"Minns det du gjort bra"

Han jämför han sig med Bill Clinton som på senare tid har blivit hyllad för sin presidentperiod – trots den världsberömda Monica Lewinsky-affären.

– Till slut förlåter folk och glömmer, och minns det som du har gjort som är bra. Är det svårt att göra? Ja. Men Bill Clinton gjorde det - han älskar att jobba, han älskar människor. Han är en av mina hjältar. Han är en tuff typ, han är smart, omgav sig själv med bra folk. Och tio år senare är han president över hela världen. Det går att göra, säger Armstrong till Texas Monthly.