Rammades av bil mitt under loppet

Skandal i klassiska loppet: OS-medaljören till sjukhus i ambulans

SPORTBLADET

Jesse Sergent var uppe och drog i tätklungan i Flandern Runt när en servicebil rammade 26-åringen.

Den dubble OS-medaljören fördes till sjukhus i ambulans.

– Det var en allvarlig smäll. Vi fruktar att han brutit sitt vänstra nyckelben, säger Trek-stallets presschef Tim Vanderjeugd till hbvl.be.

Det var en neutral servicebil från Shimano som skulle passera tätklungan när olyckan var framme. Trek-cyklisten Jesse Sergent gick en skarp kurva och rammades då av servicebilen.

”Är ofattbart”

Sergent, som tog OS-brons i såväl Peking 2008 som London 2012, föll till marken och fick föras till sjukhus med ambulans.

– Det är ofattbart att det kan hända där. Hur kan du försöka köra om dem där? Dessutom i en kurva? Det var en allvarlig smäll. Jesse Sergent har nu förts till sjukhus och vi fruktar att han brutit sitt vänstra nyckelben, säger Trek-stallets presschef Tim Vanderjeugd till hbvl.be.

”Var bara idiotiskt”

Senare i loppet inträffade även en andra olycka när en annan neutral servicebil körde in i FDJ-stallets bil, som hade stannat för att hjälpa en av sina cyklister. Händelserna förvånar förre elitcyklisten Eric Vanderaerden som kör Lotto Soudals servicebil i tävlingen.

– Alla killarna från Shimano är normalt extremt erfarna och föredetta cyklister som kan läsa situationerna. En olycka kan hända men det här var bara idiotiskt, säger Vanderaerden.

Norges Alexander Kristoff vann Flandern Runt.

Se klipp på händelsen (Extern länk)