Skadan hindrar inte Rissveds i VM

SPORTBLADET

Kraschen "tog" lillfingret men inte hela handen.

Därför hoppas Jenny Rissveds på ett bra VM i mountainbike – trots att tävlingarna i Tjeckien mest är ett tramptag på vägen mot OS.

Foto: TT

Jenny Rissveds kraschade, körde upp sig, slutade tvåa i världscuptävlingen Albstadt – och bokade biljetten till OS i Rio de Janeiro.

I vurpan skadade hon ett ligament i högerhanden. Därför blev det ingen terrängträning alls på en månad och inför VM i Nove Mesto har hon bara tillbringat en vecka i skogen.

Funktionen i handen är tillbaka och att lillfingret fortfarande smärtar oroar inte.

– Nej, jag känner ju att det blir bättre. Det känns som att jag har kontroll. Jag har tagit det lugnt och inte äventyrat handen för mycket, säger Rissveds till TT.

Att hon laddat upp för VM mestadels på landsväg är inget som ska hindra henne i Tjeckien.

– Det är klart att man tappar lite om man inte kör (i skogen) på ett tag men det är värre om man skadar sig så att man inte kan röra sig. Det fysiska bryts ned snabbare och tar längre tid att bygga upp igen än vad det tekniska gör. Det sitter i ryggmärgen, säger Rissveds.

Mest fokus på OS

Sommarens stora mål är OS i Brasilien. VM, där Rissveds kör stafett och crosscountry i U23-klassen, är ett steg på vägen.

– I och med OS är det ganska svårt att fokusera på VM. Jag tar det lite som det kommer men kanske är det bra att komma dit och vara lite avslappnad och inte ha för mycket förberedelser, säger Rissveds till SVT Sport.

ARTIKELN HANDLAR OM