Birdie utannonserar League of Legends-turnering om 50 000

Anrika lanet i Uppsala siktar mot störst prispott någonsin

Lanet Birdie i Uppsala har hållit på sedan 1993 men satsar i år större än någonsin.

Bland annat arrangerar de en League of Legends-turnering med 50 000 i prispotten.

– Vi siktar mot 250 000 i totala prispengar, säger ordförande Lezgin Bakircioglu.

Sedan 1993 har den ideella organisationen Birdie arrangerat LAN i Uppsala. I år satsar de rejält med en League of Legends-turnering som kommer ha minst 50 000 kronor i prispengar. Detta efter att Steelseries gått in som huvudsponsor för turneringen.

– Det blir vårt sponsorintensivaste år någonsin. Intresset ökar i och med att vi lyfter evenemanget en nivå och rent generellt är partners och kommunen mer intresserade av fenomenet e-sport nu, säger Lezgin Bakircioglu som är ordförande i Birdie.

”Ger positiva effekter med nya lokaler”

Dessutom blir det första e-sporteventet i nybyggda idrottsanläggningen Fyrishov, vilket ger Birdie möjlighet att växa framöver.

– Förra året hade vi 1500 besökare och vi räknar med något liknande i år. Men det ger positiva effekter när vi har nya lokaler att växa i. I grund och botten är vi ett demoevent och är inte ute efter 10-15 000 besökare utan vill bara växa till en nivå där vi fortfarande kan känna att det är skön stämning.

2013 bjöds publiken på underhållning av deltagare som Team Property med Starcraft 2-spelarna Stefan ”Morrow” Andersson, Jeffrey ”Sjow” Brusi och Joacim ”Runa” Persson i spetsen. Bland lagen syntes Druidz, Embrace med flera.

För att ta en plats i årets tävlingar kan spelarna antingen onlinekvala för att komma direkt till slutspelet. Det kvalet hålls i slutet av april och början av maj i samarbete med Games 4 U. De resterande platserna är reserverade för personer som kvalar på plats när lanet drar igång.

Birdie går av stapeln mellan 29 maj och 1 juni.

Läs mer på officiella hemsidan.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN