Fnatic gruppvinnare - nu kan de möta NiP redan i kvartsfinal

E-SPORT

Kan bli en svenskmatch redan i morgon

1 av 3 | Foto: Fnatic glada efter segern.

KÖLN. Fnatics nya lag visade återigen sin styrka på de nya kartorna när de besegrade Virtus Pro på Overpass efter övertid.

Och nu kan de möta gamla rivalerna Ninjas in Pyjamas redan i kvartsfinal - något som välkomnas av Jesper ”JW” Wecksell.

– Jag möter gärna dem, just för rivalitetens skull, säger han.

Jesper ”JW” Wecksell och hans Fnatic visade hög klass även dag två på ESL One i Köln, när de besegrade Gfinity- och Katowice-mästarna Virtus Pro med 19-16 efter övertid.

Efter att ha legat under med 5-10 i halvtid vann de med nöd och näppe pistolrundan som Counterterrorists. En oerhört viktig runda där de tidigt låg under med 3-5 i manskap men på något sätt lyckades vända och skaffa sig ett tidigt övertag i andra halvan av matchen.

– Pistolrundorna är sjukt viktiga. På Gfinity förlorade vi flera matcher där och vi har jobbat mycket på dem så det var sjukt skönt att få en nu, säger JW.

Tog fyra raka rundor i övertid

Efter det började en klättring där de tog fem raka rundor, ledda av Olof ”Olofm” Kajbjer som ser ut att vara i högform. När Virtus Pro hade matchboll vid ställningen 15-13 lyckades han plocka tre i rad med en shotgun och rädda sitt lag.

När lagen sedan gick in i övertid tog Virtus Pro första rundan men Fnatic samlade sig återigen och kunde sedan ta fyra raka och säkra segern.

– Det kanske är bra att vi fått spela båda de nya kartorna i gruppspelet, då är de andra lagen rädda för oss och väljer bort dem så vi får spela ”normala” kartor i slutspelet, säger JW.

I går sa du att om ni besegrar Virtus Pro går ni till final, känns det fortfarande så?

– Ja, det känns som vår tävling. Alla lag är sjukt bra så det kommer bli svårt, men jag har en bra magkänsla.

”Vore kul att möta NiP”

I kvartsfinalen kan gamla rivalerna Ninjas in Pyjamas stå. Om seeden är likadan som under IEM Katowice, där vinnaren i Grupp C fick möta tvåan i Grupp A, kommer SM-finalisterna ställas mot varandra i morgon förmiddag. Något som välkomnas av Fnatic.

– Det vore kul att möta dem, just för rivaliteten och för att vara enda svensklaget kvar. Men samtidigt vill vi inte att de ska åka ut så tidigt.

Robin ”Fifflaren” Johansson uttryckte tidigare en önskan om att slippa möta Fnatic i kvartsfinalen, i en intervju med Fragbite.

– Vi vill helst inte möta Fnatic i kvarten, de spelar bra mot oss. Samma sak med Virtus Pro, det känns som senare matcher, sa han där.

ARTIKELN HANDLAR OM

CS:GO