Friberg efter avancemanget: Det var en lättnad

E-SPORT

Ninjas in Pyjamas tog sig ur grupp A på en andraplats

1 av 2

KÖLN. Ninjas in Pyjamas förlorade stort mot Epsilon och tvingades till en utslagningsmatch mot Hellraisers.

Men där klev Adam ”Friberg” Friberg upp stort och visade vägen för sitt lag.

– Det är en lättnad att komma ur gruppen, säger han efter matchen.

Efter förlusten mot Epsilon på Cobblestone stod allt på spel för Ninjas in Pyjamas när de ställdes mot Hellraisers. Lagen har under åren mötts ett otal gånger och känner varandra i princip utan och innan.

Men det här skulle visa sig bli första gången de möttes på en helt ny turneringskarta.

– När Overpass dök upp blev jag glad. Vi har spelat den mycket de senaste veckorna och har bra taktiker så vi kände oss självsäkra, säger Adam ”Friberg” Friberg.

Matchen inleddes med en ledning 3-0 till Hellraisers efter att de vunnit pistolrundan, men sedan klev Friberg fram och visade varför han anses vara en av de bästa i hela världen.

Efter att NiP gått upp till en ledning med 6-3 som Counterterrorists lyckades Patrik ”Forest” Lindberg ta en trippel i den tionde rundan. Då ville inte Friberg vara sämre och följde upp med två raka rundor där han gjorde sig av med tre motståndare.

Plockade två motståndare med ett skott

I halvtid stod det 10-5, men Friberg var inte klar ännu.

Pistolrundan som Terrorister såg länge förlorad ut för NiP, men då klev han återigen fram och lyckades döda två fiender med ett enda skott. Efter det kunde ninjorna ta sig upp till matchboll vid ställningen 15-6. Hellraisers gjorde matchen spännande igen när de tog ikapp till 15-11, men en sista rush från NiP avgjorde kartan.

– Det individuella spelet fungerade bra tycker jag och det är kul att spela de nya kartorna. Nu kommer vi in i bäst av tre-matcherna så vi behöver inte oroa oss för att åka ut efter en dålig karta, säger matchhjälten Friberg.

Hur ska ni hantera Epsilon om ni möter dem igen?

– Jag skulle vilja möta dem på en ”vanlig” karta, jag är rätt säker på att vi kommer slå dem i en bäst av tre.

ARTIKELN HANDLAR OM

CS:GO