Emil ”Heaton” Christensen gästar ”Mästarnas mästares” eftersnack

SVT bjuder in e-sportprofilen efter enorm kampanj

Kampanjen för att få med e-sportprofilen Emil ”Heaton” Christensen i ”Mästarnas mästare” blev viral.

Nu bjuder SVT in honom till programmet Eftersnack på söndag.

– Folk har jättemycket åsikter, det tycker vi är spännande och värt att diskutera i programmet säger projektledaren Anders Wistbacka.

För drygt en vecka sedan startades kampanjen ”Heaton till Mästarnas mästare” där fans ville få med e-sportlegendaren i SVT:s omåttligt populära program. Den blev genast viral och har i skrivande stund över 35 000 likes på Facebook. Nu har SVT gjort slag i saken och bjudit in Emil Christensen till programmet Eftersnack på söndag.

– Vi är förvånade över storleken på kampanjen, men är jätteglada över engagemanget. Anledningen att vi bjuder in honom är för att vi tycker om kampanjen, att den är intressant och spännande. Folk har jättemycket olika åsikter kring det här, vad som är en sport och idrott och vad som krävs. Det tycker vi är värt att diskutera i programmet, säger projektledaren Anders Wistbacka.

Men Wistbacka vill understryka att inbjudan inte betyder att "Heaton" är ett aktuellt namn för "Mästarnas mästare".

– Vi har inte kommit fram till något beslut, så där är det inget nytt.

”Precis vad e-sporten behöver”

Philip Semmler som är upphovspersonen bakom kampanjen är överväldigad av responsen.

– Det är fantastiskt kul. Jag startade mest på skoj och ser inte kampanjen som min utan som den svenska e-sportcommunityns. Det är så kul att folk tagit den till sig och legat på SVT om det här. Och SVT kommer få många tittare som är e-sportintresserade om han är med.

Vad tror du det här kommer betyda för e-sporten framöver?

– Det är precis vad den behöver. Emil kommer att vara en bra representant för e-sporten och nu kommer 2 miljoner människor som kanske inte har någon aning vad det handlar om att "tvingas" sätta sig in i e-sport om han kommer med.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.