Lag diskvalificeras efter fusk i elitserien

Hspopparna-spelare ertappad med fusk under match

Göteborgslaget Hspopparna diskvalificeras från elitserien i CS:GO.

De utesluts efter att en av spelarna har ertappats med fusk under pågående match.

”I och med att spelaren kan ha tagit sig och sitt lag hela vägen till Elitserien med hjälp av fusket så råder det inga tvivel kring beslutet om diskvalificering”, skriver Esportal i ett pressmeddelande.

Laget har hunnit med fyra matcher under årets säsong av elitserien.

Nu diskvalificeras Hspopparna från tävlingen efter att en i laget har använt fusk under en av matcherna, enligt Esportal som arrangerar elitserien i CS:GO.

Spelaren själv nekar till fuskanklagelserna, men organisationen slår fast:

”Efter noggrann granskning av all data kan vi nu med säkerhet säga att spelaren har använt sig av fusk.”

Eftersom fusket kan ha använts för att ta laget till elitserien så utesluts även hela laget. Spelaren själv är nu avstängd från både elitserien och Esportal på livstid, medan resten av laget kan kvala sig in till elitserien igen nästa år.

Lag får ersätta

Ett lag från en lägre division kommer att flyttas upp till elitserien, medan poängen från samtliga matcher med Hspopparna – som vunnit tre och förlorat en – kommer att raderas.

”Så fort det var säkerställt att spelaren fuskat, och till vilken utsträckning, var det tydligt vad vi behövde göra. Det som tagit mest tid har varit dialogen kring hur detta påverkat andra lag och hur vi kan skapa en så rättvis process som möjligt kring en uppflyttning av ett nytt lag till Elitserien”, skriver Esportal i sitt pressmeddelande.

Vilket lag det blir som tar över Hspopparnas plats är ännu inte bestämt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.