Stabilt Fnatic vidare ur gruppspelet

Danska topplaget blir nästa hinder för svenskarna

Medan Ninjas in Pyjamas blev utslagna i Grupp A har de svenska fansen fått se betydligt mer uppmuntrande resultat på andra sidan gruppspelet.

Nu är nämligen de blå/gula mannarna i Fnatic vidare ur gruppspelet i Moskva.

För alla som hade hoppats på Ninjas in Pyjamas i semifinal kom på onsdagen ett tungt besked. Rickard "Xizt" Landström och hans mannar föll tungt på mållinjen och blev utslagna från EPICENTER på grund av rundskillnader.

Detta efter en överkörning mot Na'vi på Overpass. I stället gick Na'vi vidare till semifinalerna. Så även Virtus.Pro från grupp B.

Svenska hoppet lever vidare

Men än så länge är chanserna för svenska stordåd inte borta. Jonas "lekr0" Olofsson, Simon "twist" Eliasson, Olof "olofmeister" Kajbjer, Dennis "dennis" Edman och John "Wenton" Eriksson från Fnatic håller fanan högt och kämpar vidare i miljonturneringen. Under tävlingens gång har de vunnit och förlorat lika många matcher, tre stycken, och nästan varje förlust har varit en jämn sådan.

Efter onsdagens matcher står det klart att svenska truppen slutat tvåa i grupp B. Därmed kommer de att få möta danska Team Dignitas och slåss om en plats till semifinalerna.

Starkt dignitas väntar

Motståndarna på andra sidan stridsfältet har också vunnit och förlorat lika många matcher - och det är framförallt de unga spelarna, Emil "Magiskb0y" Reif och Kristian "k0nfig" Wienecke, som visat framfötterna. Även René "CajunB" Borg har varit i bra form

Dignitas, som vid det här laget antagligen tagit över positionen som Danmarks bästa lag, slåss även dem som det enda hoppet för sitt land.

Matchen är schemalagd att dra igång på lördag klockan 14.00. Turneringen sänds på EPICENTER:s Twitch-kanal.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN