Fnatic värvar svenske jättetalangen

Joakim ”disco doplan” Gidetun agerade standin i Ninjas in Pyjamas under en period efter att Jacob ”pyth” Mourujärvi skadat handen.
Nu är den svenske talangen klar för en annan svensk storklubb – då han nu köpts ut från Epsilon Esports av Fnatic.
”Han har bevisat sig i toppen och har stor potential att bli ännu bättre”, säger Fnatics CS:GO-manager Viktor ”vuggo” Jendeby.

Svenske Joakim "disco doplan" Gidetun fick sitt genombrott på den internationella CS:GO-scenen när han skrev på för Epsilon Esports i början av 2016. Men mest uppmärksammad blev han förmodligen då han fick förtroendet att fylla Jacob ”pyth” Mourujärvis skor efter att Ninjas in Pyjamas-spelaren drabbats av en handskada.

”Uppskattar chansen jag fått”

Inhoppet i NiP väckte intresset hos den andra svenska jätteklubben inom CS:GO och nu är det klart att Fnatic köpt ut talangen från Epsilon Esports.

”Jag uppskattar verkligen den här chansen jag fått av Fnatic och jag hoppas vi kommer uppnå stora saker ihop. Jag tycker vi har en stark lineup just nu och jag är exalterad över att börja spela för att bli ett av världens bästa lag”, säger han i ett uttalande.

”Framtiden ser spännande ut”

Fnatics CS:GO-manager Viktor ”vuggo” Jendeby verkar ha haft ögonen på Gidetun en tid.

”Att vi värvar honom gör att framtiden ser spännande ut. Han har bevisat sig i toppen och har stor potential att bli ännu bättre”, säger Jendeby.
Rekryteringen innebär att John ”wenton” Eriksson nu får lämna laget.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN