eSHL

Avgörandet väntar – eSHL håller finalspel i Stockholm

Av: 

Hampus Duvefelt

E-SPORT

Fyra lag återstår när eSHL i helgen flyttar in på Inferno Online i Stockholm för att arrangera semifinal- och finalspel.

Linköping, Malmö, Färjestad och Leksand gör upp om den åtråvärda titeln – och en god portion prispengar – när turneringens första upplaga når sitt crescendo.

eSHL-slutspelet är här – Sportbladet ger dig allt du behöver veta inför finalhelgen av turneringen:

***

Tolv lag har blivit fyra. ”The Final Four”, som det ofta talas om i sporttermer. Dessa fyra lag har tagit sig igenom en utmanande grundserie, slagit ut varsitt lag i kvartsfinalen och står nu på tröskeln till att bli ihågkomna som de första vinnarna av eSHL. Lagen är Linköping, Malmö, Färjestad och Leksand – passande nog de fyra lag, i just den ordningen, som slutade på plats 1-4 i grundserien. 

Vägen till semifinalerna

- Linköping slutade 1:a i grundserien och slog ut 8:e seed, HV71, med 3-0 i matcher i kvartsfinal

- Malmö slutade 2:a i grundserien och slog ut 7:e seed, Djurgården Hockey, med 3-0 i matcher i kvartsfinal

- Färjestad slutade 3:a i grundserien och slog ut 6:e seed, Växjö Lakers, med 3-1 i matcher i kvartsfinal

- Leksand slutade 4:a i grundserien och slog ut 5:e seed, Luleå Hockey, med 3-2 i matcher i kvartsfinal

Schemainformation

Semifinalerna spelas i bäst av fem-format och Sportbladets sändning inleds 17.00 på fredagen. Finalspelet sker sedan på lördagen, med start 12.00. Här kan du se hela sändningen (fredag, samt lördag) från såväl semifinaler som finaler: https://www.aftonbladet.se/sportbladet/esport/a/Jo2mQm/live-stream-se-eshl-har

Den som vill se lagen spela på plats får bege sig till Inferno Online på Odenplan 60 i Stockholm, där lagen gör upp i G Arena.

*** 

Linköping HC (1) – Leksand (4)

Linköping behövde inte spela ut hela sitt register i kvartsfinalerna mot HV71 utan kunde, i vänsterbacken Joel ”jtorro-_-” Tourunens egna ord, ”testa lite nya grejer” i offensiven på vägen mot en 3-0-seger i matcher. 

Tuffare motstånd kommer alldeles bestämt bjudas i semifinalen av Leksand, som imponerade och visade stor lagmoral i sin kvartsfinal genom att vända underläge 2-0 i matcher mot Luleå, till seger 3-2. 

En stor del i vändningen hade målvakten Johan ”Rundqviiist” Rundqvist, som murade igen totalt och släppte totalt ett (!) mål de avslutande tre matcherna i serien mot Luleå – matcher som vanns av LIF med 3-1, 1-0 och 1-0. 

Rundqviiist befinner sig i topp bland alla målvakter i eSHLs slutspel sett till nollor, räddningar, räddningsprocent och insläppta mål per match. Leksands målvaktsspel, lagdefensiv och väl inövade forechecking-system ställs mot ett skickligt Linköping – där lagets tre forwards alla befinner sig i toppen av slutspelets poängliga. I LHC finns även skickliga backarna jtorro-_- och Aleksi ”loimmu” Loimuvirta som båda kan ta över en match i egenskap av en blixtsnabb rush upp längs isen.

Sist men inte minst har Linköping en i allra högsta grad värdig motståndare till Rundqviiist; trumfkortet Casper ”ICappe” Lundgren, regerande europamästare (likt resten av LHC:s laguppställning) samt grundseriens bästa målvakt i alla tänkbara statistiska kategorier.

Lagen möttes i grundserien mot slutet av säsongen, för ganska exakt två veckor sedan, där Linköping tog hem full pott via matcher som slutade 4-3 och 2-0.

Malmö Redhawks (2) – Färjestad BK (3)

Malmö mot Färjestad är ett möte där det egentligen inte finns några favoriter sett till hur imponerande båda lagen spelade under grundserien. Malmö gick segrande ur 19 av 22 matcher, medan Färjestad tog full pott i 16 av 22. Den stora skillnaden? Dubbelmötet lagen emellan där MIF gick segrande ur båda matcherna, med övertygande 4-1 och 7-2. 

Huruvida det ger något mentalt övertag i denna semifinal återstår att se, men vad som står klart är att det är två offensivt begåvade lag som gör upp. Malmös forwards Tuukka ”FlyerKungen” Kuha, Henrik ”eken45jr” Eklund och Risto ”Dominointi” Järvi slutade på första, andra och tredje plats i poängligan under grundserien, medan Färjestads vänsterforward Mattias ”Tacterz” Hjelm hittills har gjort mest poäng i slutspelet.

Malmö sattes inte på alltför stort prov i sin kvartsfinal mot Djurgården, där matcherna slutade 7-1, 3-0 och 5-3 till skåningarnas fördel. Faktum är att Redhawks inte förlorat en eSHL-match sedan den 24 januari då man föll med 3-2 mot Leksand. Sedan dess har klubben radat upp 18 raka vinster och sätter alltså en mäktig segersvit på spel mot Färjestad.

FBK hade i sin tur det tuffare mot sjätteseedade Växjö Lakers, som bjöd värmlänningarna på rejäl skrämselhicka då de vände underläge 1-5 till seger 6-5 och kvitterade matchserien till 1-1 i match två. Därefter tog sig dock FBK i kragen och kunde vinna de avslutande matcherna med 3-2 och 5-2. Färjestad inledde grundserien starkt och såg inledningsvis oslagbara ut, men mattades av en del mot slutet av säsongen. Vinsterna mot Lakers bör dock ha gett lugn och trygghet, samt en god portion energi, till truppen.

ANNONS

Proppen ur mot USA? Sist Tre Kronor mötte dem i hockey-VM vann vi med 6-0! Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

LÄS VIDARE

De sista kvartsfinalerna av eSHL är här – fyra lag ska bli två

ÄMNEN I ARTIKELN

eSHL

esport