Sparkad – efter kommentarer om Hillsborough

Team Envy-spelaren Josh “Jablett” Ablett, 18, sparkas från laget.

Anledningen är att han hånat de 96 Liverpoolfans som dog i Hillsborougholyckan.

”Hans kontrakt har blivit omedelbart avslutat”, skriver organisationen.

Den engelske Fifa-spelaren Josh Ablett, känd som Jablett, sparkas av organisationen Team Envy efter att en skärmdump från en gruppkonversation har spridits.

I den visas spelaren, enligt Reuters, bland annat säga ”fuck the 96”. Talet syftar till de 96 Liverpoolsupportrar som dog i Hillsbouroughkatastrofen i England 1989. Den värsta katastrofen i Englands idrottshistoria.

Vidare har han skrivit att han ska skapa ett lag i spelet Fifa som hänvisar till tragedin.

Efter att skärmdumpen med kommentarerna lagts ut på sociala medier (men sedan dess tagits bort) så meddelade alltså hans lag att hans kontrakt avslutas. Team Envy skriver själva på Twitter om händelsen:

”Som en organisation som är stolt över att förespråka vänliga och säkra tävlingar runtom på jorden så tar Team Envy okänsliga kommentarer och beteende av våra spelare och anställda på största allvar. Som ett resultat av kommentarer fällda online så avslutas Josh Abletts kontrakt med Team Envy omedelbart.”

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.