DOTA2

Svensken Pieliedie utslagen från The International 4

E-SPORT

En kvittering till trots kunde inte Cloud 9 vända och vinna matchserien mot Vici Gaming på The International 4.

Därmed är en av få kvarvarande svenskar, Johan “pieliedie” Åström från Cloud 9, utslagen.

I dagens första match mötte åter Cloud 9 och Vici Gaming varandra för att fortsätta matchserien som inleddes i går kväll där VG tog ledningen med 1-0. Dagens första draft gick bra för Cloud 9, som lyckades bygga ett väldigt bekvämt lag, med Pittner “bOne7” Armand på sin magiska Clockwerk och WehSing “SingSing” Yuen på sin berömda Meepo.

Men det var Vici som öppnade hårdast och tog first blood i en stor, tidig teamfight i botlane. På väg in i mid game utvecklades matchen till ett blodbad av episka proportioner, med team wipes och buybacks om vartannat. Lagen fortsatte att puckla på varandra tills VG lyckades riva C9:s mid-baracker. Men det visade sig vara ett ödesdigert drag då Cloud 9 anföll VG under deras reträtt. Efter två brutala team fights stod VG:s bas i ruiner, och Cloud 9 hade kvitterat.

Synade taktiken och dödade tre

Att säga att delfinalens sista match började bra för Vici Gaming kan mycket väl vara TI4:s stora underdrift. Cloud 9 försökte döda Roshan på level 1, men blev påkomna av VG.

– Under draften ville vi warda deras jungel för att hindra Enigma från att farma, men de hade också kunnat göra Roshan tidigt, så jag scoutade Roshan och kallade över mitt lag när jag såg dem, sade Vicis Bai “rOtk” Fan efter matchen.

C9:s risktagande ledde till att de gav upp 3 kills innan matchen ens börjat. Men allt eftersom matchen fortsatte visade de att de inte var uträknade än, mycket tack vare Johan “pieliedie” Åströms roamande Shadow Shaman.

Klarade inte av trycket

Men uppförsbacken var för tung och Liu “Sylar” Jiajuns Morphling blev bara större och större. Tillsammans med Chao ”Fenrir” Lus alltid träffsäkra Earthshaker pressades Cloud 9 hårdare och hårdare. Till slut klarade de inte av trycket, och Vici Gaming går vidare till nästa delfinal medan Cloud 9 gör Natus Vincere och Invictus Gaming sällskap bland de utslagna.

Sebastian Larsson

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

E-sport

/

DOTA2

ÄMNEN I ARTIKELN

DOTA2