Fnatic till slutspel efter tre raka segrar i Starseries I-League

Publicerad:
Foto: FNATIC TWITTER

E-SPORT

Det är svensktätt i Starseries I-League.

Svensklagen Fnatic och Ninjas in Pyjamas är i Shanghai för att spela i LAN-turneringen.

Ett Fnatic som redan nu är kvartsfinalklart efter att ha gått segrande ur de tre inledande matcherna.

Starseries I-League säsong sju är i full gång. Svensklagen Fnatic och Ninjas in Pyjamas öppnade turneringen med ett hett svenskmöte där Fnatic drog det längsta strået och vann med 2–1. Efter att ha förlorat den första kartan lyckades de vända och vinna två raka kartor, bland annat genom att kvittera på en karta som tvingades till övertid.

Fnatic följde upp segern i svenskmötet genom att besegrade det nordamerikanska laget NRG Esports med 2–0 i kartor efter att ha vunnit den sista kartan genom att ta fyra raka övertidsrundor. En seger till i gruppspelet och laget skulle vara kvalificerat för slutspelet. I den tredje omgången, där Team Vitality (också obesegrade) stod för motståndet, blev det ännu en 2–0-seger för svensklaget. I och med seger är Fnatic redan nu klara för kvartsfinalerna som börjar på fredag.

Tungt för Ninjorna

För NiP:s del blev det något tuffare. I mötet med det danska laget North blev det, precis som mot Fnatic, tre tuffa kartor där svenskarna avslutade på topp efter att inhopparen William ”Draken” Sundin storspelat på den sista kartan och slutade kartan med en kill/death ratio på 2,23. ”Draken” ersätter Dennis ”dennis” Edman som tagit paus efter att ha drabbats av utmattning.

I den tredje matchen stod det östeuropeiska laget Natus Vincere. Efter att lagen tagit en varsin karta kunde till slut Natus Vincere ta en enkel seger på den tredje. Något som innebär att NiP nu måste vinna sina två resterande matcher i gruppspelet om de ska få spela slutspel.

Utöver svensklagen är även en till svensk i spel under turneringen. Olof ”olofmeister” Kajbjer och hans europeiskt mixade Faze Clan som vann de två inledande matcherna. Även de är slutspelsklara vid seger mot Renegades, men ligger i skrivande stund under med 0–1.

Finalen i Starseries I-league spelas klockan 11.00 på söndag.

Publicerad:

LÄS VIDARE