E-sport

Hånet mot Maddelisk

E-SPORT

Sexistisk attack mot Starcraft-stjärnan

Madeleine ”Maddelisk” Leander
Madeleine ”Maddelisk” Leander

Skitsnack och förolämpningar är vanligt förekommande i onlinespel, så även ”Starcraft II”.

Ren sexism – från en team manager – är desto ovanligare.

Något som drabbade stjärnskottet Madeleine ”Maddelisk” Leander i veckan.

Madeleine ”Maddelisk” Leander är en av Sveriges främsta kvinnliga ”Starcraft II”-spelare. Men just det där, att hon är kvinna, tycks åsamka henne en del besvär på e-sportscenen.

Kallades ”jävla bitch”

På sin blogg berättar nu Maddelisk om hur hon blev sexuellt trakasserad av team managern ”Nostromo” när de möttes i spelet nyligen. Bland annat kallade han henne ”jävla bitch” och anklagade henne för att ha fått en plats i proffslaget Quantic Gaming bara för att hon har bröst. Maddelisk var mån om att hålla en hövlig ton, men fick nog när Nostromo undrade om hon fick betalt för att visa brösten för sina lagmedlemmar i Quantic.

”Saknar respekt för kvinnor”

”Jag kanske har för mycket tilltro till lag. Jag skulle bara vilja tro att det finns människor där ute som verkligen passar för jobbet som manager, och jag känner till några managers som är riktigt bra på det de gör. Men på något sätt så finns det fortfarande folk där ute som helt saknar respekt för kvinnliga gamers som får jobba som managers för lag”, skriver Maddelisk på sin blogg.

Nostromo var tills nyligen team manager för det tyska laget nuBreed, men uppges ha bytt till ryska laget Vega Squadron. På nuBreeds hemsida finns ett uttalande där laget tar avstånd från Nostromo och menar att man är emot diskriminering i alla former.

Jonas Högberg

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

E-sport