CS:GO

Karrigan bänkad: "Vi är i djup kris"

Av: 

Simon Engstrand

E-SPORT

Ung och okänd dansk kliver in

Finn "Karrigan" Andersen
Finn "Karrigan" Andersen

"Karrigan bänkad", så löd det korta beskedet från Astralis på tisdagen.
I stället kliver en för de flesta helt okänd spelare in och agerar stand-in.
"Vi är i en djup kris och måste verkligen lista ut hur vi ska lösa det här på bästa sätt", säger lagets coach, Danny "zonic" Sørensen, på Twitter.

På tisdagen meddelade CS:GO-laget Astralis kort och gott att den danske veteranspelaren Finn "Karrigan" Andersen har blivit bänkad. Bakgrunden till beslutet går man inte in på, men berättar att 16-årige Anton ‘notaN’ Pedersen kommer hoppa in som ersättare.

Inte lämnat några större avtryck

Vem är då denne unge dansk, frågar sig nog många - för de flesta är han nämligen helt okänd. NotaN har tidigare setts spela i lag som n00bz samt Geekunit, namn som inte lämnat några större avtryck.

”Är i en djup kris”

Astralis poängterar i ett uttalande att notaN inte har tävlat i ESEA tidigare vilket innebär att han tillåts spela med det danska storlaget i ESL Pro League - något som får antas ligga delvis bakom valet av spelare.

"Det är ingen mening att förneka det. Vi är i en djup kris och måste verkligen lista ut hur vi ska lösa det här på bästa sätt", skrev Astralis-coachen Danny "zonic" Sørensen på Twitter dagen innan beskedet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

CS:GO

E-sport