Karrigan bänkad: "Vi är i djup kris"

Ung och okänd dansk kliver in

Finn "Karrigan" Andersen
Finn "Karrigan" Andersen

"Karrigan bänkad", så löd det korta beskedet från Astralis på tisdagen.
I stället kliver en för de flesta helt okänd spelare in och agerar stand-in.
"Vi är i en djup kris och måste verkligen lista ut hur vi ska lösa det här på bästa sätt", säger lagets coach, Danny "zonic" Sørensen, på Twitter.

På tisdagen meddelade CS:GO-laget Astralis kort och gott att den danske veteranspelaren Finn "Karrigan" Andersen har blivit bänkad. Bakgrunden till beslutet går man inte in på, men berättar att 16-årige Anton ‘notaN’ Pedersen kommer hoppa in som ersättare.

Inte lämnat några större avtryck

Vem är då denne unge dansk, frågar sig nog många - för de flesta är han nämligen helt okänd. NotaN har tidigare setts spela i lag som n00bz samt Geekunit, namn som inte lämnat några större avtryck.

”Är i en djup kris”

Astralis poängterar i ett uttalande att notaN inte har tävlat i ESEA tidigare vilket innebär att han tillåts spela med det danska storlaget i ESL Pro League - något som får antas ligga delvis bakom valet av spelare.

"Det är ingen mening att förneka det. Vi är i en djup kris och måste verkligen lista ut hur vi ska lösa det här på bästa sätt", skrev Astralis-coachen Danny "zonic" Sørensen på Twitter dagen innan beskedet.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN