Street Fighter-vinnaren: ”Det är sjukt”

Publicerad:
Uppdaterad:

E-SPORT

För mindre än 24 timmar sedan var Simon ”Popi” Gutierrez en lovande ”Super street fighter IV”-spelare.

Nu är han dubbel mästare – ”Popi” tog hem både Dreamhack och SM.

– Jag kan inte fatta att jag vann två turneringar på två dagar, det är sjukt.

Simon ”Popi” Gutierrez.
Foto: Helena Kristiansson
Simon ”Popi” Gutierrez.

Innan ”Popi” trycker på ”rematch” brukar han ta ett djupt andetag. ”Hoppar jag för mycket? Har jag för bråttom? Är det några kombos jag missar?”

Det var den mentala platsen Gutierrez tog sig till under gårdagens final mot världsspelaren Seon-woo ”Infiltration” Lee. Det var samma plats han sökte sig till när SM-finalmotståndaren Leo ”Yagami” Sundholm plötsligt började storspela.

Taktiken fungerade bägge gångarna. Gutierrez vann Dreamhack på lördagen. Det svenska mästerskapet på söndagen.

Mot just ”Yagami” – som spelade med karaktären Bison – hade ”Popi” med sin Cammy ytterligare ett övertag.

– Karaktärsmässigt är Bison bättre än Cammy. Men jag tror inte att Leo möter så många Cammy. Medan jag har spelat mycket mot bra Bison-motstånd.

Väldigt ödmjuk

Simon ”Popi” Gutierrez, 24, från Göteborg, måste tillhöra en av det svenska mästerskapets mest ödmjuka spelare. Vår finalintervju handlar mycket om hur han vunnit tack vare stödet från det allt större fightingcommunityt Negative Edge, om stödet från familjen, om stödet från brodern Pablo som gick upp på scenen och kramade om ”Popi” när SM-guldet var bärgat.

Gutierrez berättar lika länge om kärleken till ”Street fighter” och hur den professionella scenen tillåter honom att resa, träffa nya människor och möta nya kulturer.

”Popi” fick bästa tänkbara uppladdning inför dubbelvinsten i Jönköping. När sydkoreanen Seon-woo ”Infiltration” Lee – som i princip vunnit allt som går att vinna på ”Super street fighter”-scenen – kom till Sverige fick han lov att bo hemma hos Pablo Gutierrez. Det gav ”Popi” en unik möjlighet att sparra mot Lee inför mästerskapen – för att senare besegra honom i finalen.

Hoppas på bra sponsor

Inför SM-slutspelet fick han en hälsning av ”Infiltration”: ”Lycka till, du kommer att vinna igen”. ”Infiltration” fick rätt.

För ett år sedan hade Gutierrez tänkt sluta spela tävlingsspela för att istället utbilda sig till sjukgymnast. Men han ville ge spelet en sista chans, för att se vilken potential han egentligen hade.

– Ja, nu vet jag hur bra jag är.

Det mest osannolika är kanske inte att Simon Gutierrez nu sett till att Sverige är en internationell stornation i ”Super street fighter IV” – utan att han för tillfället är utan någon sponsor.

Men alla måste ju vilja rycka i dig nu. Så det kanske hinner ändra sig redan innan du hinner lämna Elmia?

– Ja, jag hoppas få en bra sponsor nu. Så kanske det, haha.

Publicerad: