Counter-Strike

Ninjas in Pyjamas utreds efter ”Fifflarens” anklagelser

Av: 

Olle Stefansson

Robin ”Fifflaren” Johansson.
Robin ”Fifflaren” Johansson.

E-SPORT

Det stormar kring Ninjas in Pyjamas.

Den förre spelaren Robin ”Fifflaren” Johansson har gått ut och anklagat den svenska esportsorganisationen för orättvisa kontraktsförhållanden och uteblivna löner.

Nu har WESA startat en utredning.

Det var i The Richard Lewis Show tidigare den här sommaren som CS:GO-spelaren Robin ”Fifflaren” Johansson gick ut och anklagade sitt förra lag Ninjas In Pyjamas och organisationens vd, Hicham Chahine. 

I intervjun säger Johansson att spelarna i NiP, mellan 2013 och 2015, ska ha tvingats stå ut med orättvisa kontraktsförhållanden och uteblivna löner. Bland annat ska spelarna ha stoppats från att ha flickvänner. En annan klausul i kontraktet ska ha gett organisationen möjlighet att ge spelarna sparken – när som helst. 

Efter intervjun har flera NiP-profiler gått ut och backat upp Robin ”Fifflaren” Johanssons uppgifter. Däribland Richard ”Xizt” Landström, Adam ”friberg” Friberg och Mikail ”Maikelele” Bill. 

”Lögnare och fuskare”

”Fifflaren” har sedan intervjun tagit till Twitter och även anklagat en av Ninjas in Pyjamas grundare och tidigare vd, Emil ”Heaton” Christensen, för att ha misskött organisationens budget och använt prispengar för egen vinning. 

”Vi trodde att du var annorlunda, vi trodde, eftersom du själv varit spelare och blivit blåst av organisationer tidigare, att du skulle förstå. Men du och Hicham Chahine är likadana. Lögnare, fuskare och bedragare”, skrev Robin ”Fifflaren” Johansson på Twitter.

Emil ”Heaton” Christensen svarade genom en intervju på sin Youtube-kanal:

– Jag tog inte ett öre åt mig själv. Jag hade säkert kunna ha gjort saker annorlunda men allt jag gjorde var för NiP. Att försöka rädda NiP och se till att spelarna fick sina löner. Hade jag inte gjort som jag gjorde hade inte NiP överlevt 2013.

Den här veckan kom beskedet att World Esports Association, WESA, startat en utredning mot Ninjas In Pyjamas och dess vd Hicham Chahine för att försöka gå till botten med anklagelserna. 

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Counter-Strike

Ninjas in Pyjamas

HeatoN

CS:GO