Linköping klart för eSHL-final – slog ut Leksand

Linköping, Leksand, Malmö och Färjestad var samlade i Stockholm för att göra upp om finalplatserna i eSHL.

Matchserien mellan Linköping och Leksand kunde slutföras och en finalist utses, medan semifinalen mellan Malmö–Färjestad spelas klart under
lördagen efter tekniska problem på fredagskvällen.

Linköping HC–Leksands IF 0–2 (0–1, 0–0, 0–1)

Leksands IF–Linköping HC 1–5 (1–3, 0–1, 0–1)

Linköping HC–Leksands IF 3–0 (2–0, 0–0, 1–0)

Leksands IF–Linköping HC 1–2 (0–1, 0–0, 1–1)

Leksand rivstartade och tog ledningen direkt i första matchen mot Linköping via Calle ”Smutto” Hjul. Linköping tycktes tagna på sängen, men började snabbt rada upp chanser mot Johan ”Rundqviiist” Rundqvist i målet hos Leksand. Ett kraftigt övertag i puckinnehav, skott och målchanser för Linköping följde – men Leksand försvarade sig bra och kändes sylvassa när de väl skapade chanser. 2-0 kom i början på tredje perioden, vilket ökade pulsen hos Linköping. Alltmer stressade fick de se Rundqviiist rädda skott efter skott och när slutsignalen till slut ljöd stod det klart att burväktaren noterat sin tredje raka nolla i slutspelet.

Match två inleddes på samma sätt, med ledning för Leksand, men den här gången var Linköping förberedda. LHC sköljde över LIF i våg efter våg och kunde gå till pausvila efter första perioden i ledning 3-1. Kontrollerat kunde man sedan öka på även till 4-1 och 5-1, varpå matchserien var utjämnad.

I match tre tog LHC ledningen för första gången och visade varför man förtjänat titeln som grundseriens kungar. Leksand kunde inte bryta igenom lagets täta försvar och när man väl gjorde det fanns Casper ”ICappeI” Lundgren där och räddade. 3-0 skrevs slutsiffrorna till, vilket innebär att Leksand inför match fyra var piskade att vinna.

I den paus som genomfördes mellan match tre och fyra höll Leksand ett taktiksnack och bestämde sig för att testa Kimmo ”DUNZA” Sunnari mellan stolparna, för att tända en gnista.

DUNZA stod för en gedigen insats och match fyra såg länge ut att gå till förlängning vid ställning 1-1. Men med enbart fyra sekunder kvar att spela av tredje perioden kunde Paul ”PleeMaker” Arontie skicka in 2-1 och ordna finalplatsen för Linköping.

– Det är trist, men jag tycker ändå vi kämpar och står upp ordentligt som lag så det ska vi vara nöjda med, säger Leksands kapten William ”Mumsi-” Lindblad till Sportbladet. Linköping är naturligtvis en gigant och vår målsättning var att kunna utmana dem helt enkelt, men det blev inte av idag.

LHC:s Erik ”I_Eki_I” Tammenpää var visserligen nöjd över att gå vidare, men inte lika nöjd med lagets spel:

– Jag tycker vi kan spela bättre. Början var tuff men sedan började vi generera anfall och målchanser som vanligt. Överlag nådde vi inte vår toppnivå idag och måste spela bättre i finalen imorgon, säger högerforwarden.

I finalen ställs Linköping mot antingen Malmö eller Färjestad.

Tre stjärnor i dubbelmötet:

1. Paul “PleeMaker” Arontie, LHC

2. Joonas “Patzlaf” Paatiala, LHC

3. Erik “I_Eki_I” Tammenpää, LHC

Semifinalserien mellan Malmö och Färjestad fick skjutas upp på grund av tekniska problem med spelets servrar och slutförs istället på lördagen, innan finalen. Lagen hann spela totalt en match där Malmö gick segrande ur duellen med 4-2. Redhawks har således ett 1-0-övertag i matcher när serien återupptas klockan 12.00 imorgon.

Semifinal såväl som final spelas på Inferno Online Odenplan. Sändningen börjar 12.00 med Fredrik “JAEGARNS” Andersson och Adam “Esdor” Ericson i studion.

Du ser som vanligt matcherna här på Sportbladet:

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln