Skulle inte ställa upp – då gick ”The Emperor” till slutspel

Publicerad:
Uppdaterad:

E-SPORT

För tre dagar sedan hade Boris ”The Emperor” Cueto Ortiz inga planer på att ställa upp i SM i ”Super street fighter IV”.

Nu är han klar för slutspelet imorgon.

Det var vännen och SM-studions expert Silas Mulondo som ringde hem till Cueto Ortiz häromkvällen. Budskapet var enkelt: åk ner till sista deltävlingen i Jönköping och visa vad du kan.

– ”Nej, jag vet inte”, svarade jag, ”har inte tränat på fett länge”, säger 23-åringen från Stockholms-förorten Rågsved.

”The Emperor” är en av Europas bästa ”Tekken”-spelare och är internationellt meriterad även i ”Super street fighter IV”, men det senare spelet hade han inte rört på två år. Men efter att ha låtit sig övertalas av Mulondo bestämde han sig för att hårdträna de 72 timmar som återstod mellan samtalet och SM-kvalet.

”De som gått vidare är bra”

Hans beslut att spela med den i tävlingssammanhang ovanlige karaktären El Fuerte överraskade alla i den sista deltävlingen av årets e-sport-SM. I kvalfinalen slog han ”Chinoo” – en av guldfavoritens Simon ”Popi” Gutierrez lärlingar – inför ögonen på självaste Seon-woo ”Infiltration” Lee, som hade tagit plats i publiken på Dreamhack.

Men Cueto Ortiz tror inte att han och Fuerte har något övertag inför finalspelet imorgon söndag – då hans ställs mot betydligt mer rutinerade spelare som nämnda Simon ”Popi” Gutierrez, Leo ”Yagami” Sundholm och regerande svenska mästaren Niklas ”Skatan Milla” Lageborg.

– De som redan gått vidare är bra. Min plan är att fortsätta med Fuerte, men jag kanske byter om det skulle gå riktigt dåligt, säger Cueto Ortiz.

Publicerad: