Alexander ”Alexx” Axelsson: När man tar Zlatan blir det roligt

Av: Tobias Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

Inte ens en nybliven Copenhagen Games-mästare kunde stå ivägen för honom.

Med hjälp av Zlatans PSG tog sig Alexander ”Alexx” Axelsson otippat till SM-final i Fifa14.

– Jag slår från underläge, de andra får vara favoriter, säger han.

Alexander ”Alexx” Axelsson. FOTO: ESPORTM / Christoffer Melin
Alexander ”Alexx” Axelsson. FOTO: ESPORTM / Christoffer Melin

Det mesta talade emot Alexander ”Alexx” Axelsson i kvalfinalen nere i Göteborg. På andra sidan planen stod nyblivne Copenhagen Games-mästaren Filip ”Skoldie” Sköld med sitt Real Madrid samtidigt som Alexx valde att spela med PSG, något som brukar vara ett recept för nederlag i Fifa14.

Plockade fram storspelet

Och matchen började ungefär som alla förväntade sig. Skoldie vann första matchen med 2-1 och var på god väg mot en eftertraktad SM-final. Men Alexx ville annorlunda - och plockade fram storspelet. Andra matchen blev en ensidig historia där PSG kunde dra ifrån till hela 4-1 med bud på fler.

– Jag hade sagt innan att jag skulle byta till Real om det inte gick bra i första matchen. Men jag kände att jag hade bra spel så jag körde vidare. Med Zlatan så blir det roligt, säger Alexx.

I tredje öppnade Alexx återigen i rasande tempo och gick ifrån till en 2-0-ledning innan Skoldie kunde reducera. Då valde Alexx att ändra taktik.

– Han gick över till tremannaanfall och då blir det svårare så jag valde tidigt att gå ner på 5-4-1 och försökte täcka av ytor för inlägg.

”Förtjänade att göra mål”

Trots den defensiva uppställningen var det till slut stolparna som räddade finalplatsen. Två gånger i rad prickade Skoldie målramen innan domaren blåste i visselpipan och fastställde slutresultatet 2-1 i matchen och 2-1 i matcher.

– Jag kände att han förtjänade att göra mål vid stolpskotten, han hade riktigt oflyt men man ska ha tur för att vinna också, säger Alexx.

Nu ställs han mot den absoluta eliten i Sverige om två veckor. Då lämpar han över favorittrycket på de andra.

– Jag kanske kan utmana i enstaka matcher, men jag slår från underläge och de andra får vara favoriter.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN