Orange levererar i nya lagtröjan: "Elden är tillbaka"

"Jag kunde inte önskat mig en bättre start"

Bara några veckor efter att Jon "Orange" Westberg gått med i Alliance har resultaten börjat trilla in.
På WESG i Ukraina fanns endast en person som kunde stå upp emot den blå/gula stjärnan och nu siktar svensken på nya stordåd.

– Elden har kommit tillbaka, säger Orange till Sportbladet.

Svenske Hearthstone-spelaren Jon "Orange" Westberg tog för bara några veckor sedan klivet till en ny klubb. Efter att ha gjort sig känd under Team Archons fana blev Alliance slutligen hans nya hem.

"Har lite kvar att gå"

Redan i helgen lyckades Orange leverera på en tävling iklädd den nya lagtröjan. På WESG i Kiev, Ukraina, där hela europa-eliten hade samlats, lyckades den svenske hjälten gå hela vägen till stora finalen. I slutändan föll han dock mot "sista bossen", tyske Sebastian "Xixo" Bentert.

– Jag kunde inte önskat mig en bättre start. Och andra sidan tror jag också det har att göra med att jag gått med i Alliance, elden har kommit tillbaka lite, säger Orange till Sportbladet.

– Det känns såklart fantastiskt.

Andraplatsen i Kiev innebär att svensken kunde resa hem cirka 60 000 kronor rikare. Tills vidare får han dock fortsätta kämpa för att nå platsen högst upp på prispallen.

– Såklart jag var hungrig efter en förstaplats, men jag tänker inte vara dum och vara missnöjd med en andraplats. Det är ett bra resultat men det visar även att jag har lite kvar att gå.

Nya talanger tar plats

På plats i Kiev fanns även svenske Elliot "Fluffy" Carlsson. Den blå/gula Crowns-spelaren hamnade på delad 5-8 plats och kammade därmed hem cirka 12 000 kronor.

Trots att han spelat och funnits med i scenen ett bra tag så får nog Fluffy ändå ses som ett av Sveriges nyare stjärnskott. Framöver hoppas han kunna bevisa sig tillhöra toppen och nu är både han och Orange klara för finalerna i Kina.
– Jag är otroligt nöjd med mitt resultat från WESG. Målet var för både mig och Orange att komma till finaleventet i Kina, och det känns nästan overkligt att vi båda lyckades, säger Fluffy till Sportbladet och fortsätter:

– Känner mig lite extra nöjd då jag var den enda spelaren som slog Xixo under hela turneringen. Visst är man lite besviken att det inte blev bättre placering än 5-8 men är ändå väldigt nöjd. Eventet i sig var också sjukt bra, Vladislav Udovenko och StarLadder Crew tog väldigt bra hand om oss spelare, hotellet var sjukt fint. Allt som allt, ett väldigt lyckat event!

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.