Granit Gaming och Frillkammare till slutspel

avSebastian Parkkila

Efter en förkrossande förlust så missar Stockholmslaget Tradigt slutspelet.

I stället tar Granit Gaming och Frillkammare de sista två semifinalplatserna.

Nästa helg så spelar de om den totala prispotten på en miljon kronor.

Förutsättningarna för Stockholmslaget Tradigt var enkla inför kvällens avslutande omgång i elitserien: en vinst mot Brbdmalite från Kalmar skulle innebära kvalificering till slutspelet.

Tradigt spelade däremot nervöst och fick en mardrömsstart med sju förlorade rundor i rad på kartan Inferno. De avslutade den första halvleken med ett förkrossande 1–14-underläge, och ett mirakel skulle krävas för avancemang.

Ett minimalt hopp väcktes när Stockholmslaget vann den följande pistolrundan, men Brbdmalite slog snabbt tillbaka och vann matchen med 16–4.

– De gjorde nog ett misstag med kartvalet, sa Brbdmalite-spelaren Adam ”Bq” Bergqvist i Sportbladets sändning efter matchen.

Samtliga semifinalister klara

Det innebär att Tradigt nu missar slutspelet efter att ha hamnat på samma antal poäng som Lundlaget Granit Gaming – som däremot har en bättre rundskillnad.

Den fjärde, och sista, slutspelsplatsen gick till Gävlelaget Frillkammare som på onsdagskvällen körde över Norrlands Guld med 16–2. Sedan tidigare är det även klart att Lilmix (Göteborg) och Lotb (Kalmar) är klara för semifinalerna.

De fyra lagen kommer att mötas på Inferno Online i Stockholm den sjunde december innan den stora finalen spelas dagen efter.

▪▪▪

I kvällens sena match så vann Lotb från Kalmar mot Stockholmslaget Spinboat med 16–8. Det innebär att Lotb står som segrare i grundserien, medan Spinboat kommer få kvala för att hålla sig kvar i elitserien.

Nu ställs Lotb mot Granit Gaming, medan Lilmix möter Frillkammare i semifinalerna.

TABELLEN:

► Häng med oss i sociala medier:

Facebook

Instagram

Twitter

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM