Bomben: Släpper Battle Royale – för CS:GO

Nya kartan ”Blacksite”
Nya kartan ”Blacksite”

Fortnite, PUGB och... Counter-Strike: Global Offensive?

Ja, nu kan de alla räknas som battle royale-spel.

Detta efter att CS:GO presenterat helt nya ”Danger Zone”.

Dessutom: från och med nu är spelet helt gratis för alla.

Speltillverkaren Valve har retats med spelarna under flera dagar om att en bomb skulle släppas. På torsdagskvällen kom den till slut.

Counter-Strike: Global Offensive får nu ett eget battle royal som ska likna de populära spelen som Fortnite och PUBG. Gemensamt för dem är att spelare släpps på en ö med ett enda mål: att överleva till sist.

Namnet för det nya spelsättet i CS:GO? Danger Zone.

Det beskrivs som ett ”battle royale i hög hastighet byggt runt CS:GO:s taktiska spelsätt där spelare använder sina färdigheter och resurser för att kämpa till målet”. Den första kartan som släppts har döpts till Blacksite.

Klassiska vapen

Valve har inför flera nya grepp till sin version av battle royale, bland annat möjligheten att rädda gisslan för extra pengar samt olika elimineringskontrakt.

I varje runda så får spelarna använda vissa av de klassiska vapen som finns i nuvarande CS:GO som väljs ut slumpmässigt. Spelare kan välja att spela ensamma, som tvåmannalag eller tremannalag.

16 eller 18 spelare kommer ingå i varje match, vilket är betydligt färre än i traditionella battle royale-spel. Varje runda beräknas ta ungefär tio minuter att spela.

Kort efteråt kom dessutom nästa chockbesked, CS:GO är nämligen från och med nu gratis för alla. Vissa skins (kosmetiska tillägg i spelet) kommer däremot endast gå att få för de som har ett verifierat Prime-konto.

Men den kanske gladaste nyheten: det går att spela Danger zone redan nu.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN