Förödande nyheter för Starcraft-scenen

Stora ligan stänger portarna – fortsatta nederlag väntas

Koreanska Starcraft-förbundet "KeSPA" har på tisdagen offentliggjort att de lägger ner anrika ligan Starcraft ProLeague.

Samtidigt rapporteras fler stora nederlag vara på ingång.

På tisdagen kom beskedet: Starcraft ProLeage stänger ner. Den anrika ligan har pågått sedan enda sedan 2003 men har på vägen stött på flera hinder.

"Genom fantastiska tävlingar och historier vann vi fansens hjärtan. Men bakom kulisserna har det funnits massor av motgångar som vi som arrangörer har fått handskas med, till exempel den akuta bristen på sponsorer under finanskrisen 2008, första gången vi stötte på matchriggning och överlag det sjunkande antalet lag", säger KeSPA:s ordförande Jun Byung Hun i ett uttalande.
 

KeSPA gick själva ut med beskedet tidigare på tisdagen, men strax dessförinnan avslöjade esport-reporten Kenzi nyheten på Twitter. Han skriver samtidigt att fem lag inom KeSPA kommer att upplösas.

Rapporten bekräftas i KeSPA:s uttalande men exakt vilka lag det handlar om är oklart. Och än mer oklart är vad som kommer hända med spelarna därefter.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN