Dignitas kammar hem gigantisk seger på EPICENTER: "Jag är mållös"

Danska truppen kör över polska björnarna i final

Dignitas tog hem en välförtjänt seger på EPICENTER
Dignitas tog hem en välförtjänt seger på EPICENTER

Team Dignitas tar hem sin största seger någonsin.

Efter två gigantiska matcher i semifinal och final är titeln på miljonturneringen EPICENTER deras.

Trots en inledande 16-1 förlust mot SK Gaming lyckades Virtus.Pro, världens lägst sammanhållna CS:GO-lag, komma tillbaka med två raka kartvinster och ta sig till final på miljonturneringen EPICENTER. Att återigen få se det polska gänget i en turneringsfinal var inte överraskande, åtminstone inte för experterna på plats. Vad som däremot blev en desto större överraskning var nästa semifinal.

Där drabbade dansk/norska Team Dignitas samman mot östeuropeiska giganten Na'vi. Med en inledande 16-9 seger på Cobblestone såg formen bra ut för Mathias "MSL" Lauridsen och hans mannar. Direkt efter kom dock en tung förlust på Overpass, följt av en lika tung vinst på avslutande kartan Nuke. Nu var de klara för final.

– Vi känner oss väldigt bekväma på Nuke, sa norske Dignitas-spelaren Ruben "RUBINO" Villarroel efter segern.

Rejält nederlag på Nuke

Så blev det dags för ett slutgiltigt avgörande. Efter en tre kartor lång semifinal skulle Dignitas rakt in i final mot Virtus.Pro, världens förmodligen bästa lag just nu. Och även om det dansk/norska gänget må känna sig bekväma på Nuke så kunde polackerna visa var skåpet ska stå.

Wiktor "TaZ" Wojtas och hans mannar plockade nämligen hem första poäng på Nuke med bekväma 16-9. Matchen gick vidare till Cobble - och där väntade ett helt annat motstånd.

Efter en smärre vilopaus återvände Team Dignitas i högform. RUBINO såväl som Emil "Magiskb0Y" Reif, som haft sin förmodligen bästa turneringsprestation någonsin, spelade brallorna av sig och jobbade snabbt upp ledning. Med gigantiska 16-5 kunde Dignitas låsa ner kartan och ta vidare mötet till sista avgörande kartan Mirage.

Allt eller inget

"Dignitas är ett legitimt elitlag och Magiskb0Y är en av världens fem bästa spelare just nu", så lät domen från CS:GO-experten Duncan "Thorin" Shields. På Mirage visade de varför.

Magiskb0y och Kristian "k0nfig" Wienecke ledde den röd/vita truppen till stark ledning. Vid halvtid skrev poängbrädan 13-2, men efter att Virtus.Pro vunnit följande pistolrunda började det polska gänget jobba tillbaka. Samtidigt strömmade berömmen in för Dignitas på sociala medier.

"Dignitas lirar fantastiskt, Virtus.Pro måste steppa upp individuellt om de vill komma tillbaka", skriver Na'vi-spelaren Denis "seized" Kostin, bara timmar efter sin förlust mot Dignitas.

Men VP var på krigsstigen. En, två, ja till och med tre rundor såg det ut som att polackerna skulle kunna plocka hem. Men då, ensam kvar, klev René "Cajunb" Borg rakt in på bombsite A och räddade rundan för sitt lag. Nu var det väl ändå över för Virtus.Pro?

På Twitter påpekade dock experter att Dignitas blivit överkörda på Mirage flera gånger innan. Skulle de kunna förlora igen, trots det starka överläget? Med knappa marginaler fortsatte poängen trilla in för Dignitas. Och då hände det. I högtalarna ropades det ut: "Dignitas har vunnit EPICENTER".

Alla Dignitas-spelare hoppar upp ur sina stolar. De kramas. Och en tår syns rinna. De har gjort det. Dignitas har tagit en episk 2-1 seger på EPICENTER i Moskva, Ryssland.

– Vad ska jag säga? Jag är mållös. Tack! sa RUBINO efter matchen och fortsatte:

– Magiskb0y har aldrig vunnit ett LAN tidigare, också går vi och vinner en av de största tävlingarna någonsin.

Dignitas har fått ett enormt erkännande. Nu kan spelarna inte bara åka hem med vetskapen att de över en natt har fått enormt många fler fans – utan också cirka 2,2 miljoner extra kronor i fickan.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN