Fifflaren: ”Vill tro att det var turneringens bästa spel”

E-SPORT

Ninjas in Pyjamas tar sig till semifinal efter galen match mot amerikanska Cloud9

1 av 4
NiP lyriska efter segern och Fribergs stora spel: ”Var turneringens bästa”. Foto: Helena Kristiansson, eslgaming.com

KÖLN. Ninjas in Pyjamas tog sig nätt och jämnt till semifinal i ESL One.

Men det krävdes en gnutta tur – och en stor gnutta Adam ”Friberg” Friberg.

– Jag vill tro att det var turneringens bästa spel, säger Robin ”Fifflaren” Johansson om lagkamratens avgörande insats.

Efter den senaste tidens svaga resultat visade Ninjas in Pyjamas återigen att de är ett av CS:GO-världens absolut bästa lag. Men segern mot amerikanska Cloud9 satt långt inne. Det krävdes tre kartor, och en magisk insats av Adam ”Friberg” Friberg, för att säkra segern.

I ett avgörande läge vid ställningen 9-7 till amerikanerna väntade han kallt ut tre stycken motståndare och lyckades döda Jordan ”Nothing” Gilbert just innan han skulle planta bomben. Tiden rann ut för Cloud9 och NiP tog en extremt nödvändig runda.

– Vi satt och skrek ”De måste planta”. Då sitter Friberg på bombsiten och ser en, två och tre motståndare springa förbi. Jag är helt förstörd och har hjärtklappning. Sedan ser Friberg att Nothing ska planta och lyckas få fraggen. Jag vill tro att det är ett av turneringens bästa spel, säger Robin ”Fifflaren” Johansson.

”Är för självsäkra på den”

Annars blev matchen väldigt bakvänd för ninjorna. Cloud9 tog ledningen genom vinst på svenskarnas kartval.

– Jag tror vi är för självsäkra på Nuke. Vi får sällan spela den för folk väljer bort den mot oss och när den väljs tänker vi att det är vinst innan vi ens börjar. Men det klickade inte och våra rotationer satt inte.

Cloud9 vann enkelt med 16-8 och det såg mörkt ut inför Dust2, en karta NiP sällan besegrat amerikanerna på. Men trender är till för att brytas, vilket Patrik ”Forest” Lindberg visade för sina lagkamrater när han ensam mot tre motståndare lyckades vinna en runda.

Det fick Ninjas in Pyjamas att ta sig samman och till slut kunde de säkra en knapp seger med 16-14.

”Svårt när man blir skjuten i ryggen”

Avgörandet skulle ske på Cobblestone, en ny karta där NiP fick storstryk av Epsilon med 16-6 i gruppspelet. Men det syntes tydligt att svenskarna gjort sin hemläxa, när de tog kommandot tidigt.

– Vi har absolut snackat mycket om den. Det är svårt med en ny karta där man blir skjuten i ryggen och inte har samma support som på de andra. Mot Epsilon fick vi inte spela så mycket Terrorister. Men nu körde vi mot stora bombsiten som de inte kunde hålla så bra.

Till slut lyckades dock Cloud9 stoppa NiP:s framfart och gick ifrån till en 9-7-ledning, innan Friberg klev fram stort. Och när Christopher ”Get_Right” Alesund lyckades ta tre frags i rad och ge sitt lag ledningen med 14-11 såg matchen vunnen ut.

”Har spelat mot dem varje dag”

Spiken i kistan satte NiP när de vann en ekorunda som betydde 16-14. Tack vare fantastiskt spel av Patrik ”Forest” Lindberg på bombsajten, där han dansade runt med två LDLC-spelare, kunde Get_Right ta sig upp i sidan på dem och säkra vinsten för sitt lag. Nu väntar semifinal mot franska LDLC. Ett lag som svenskarna känner till väl – väldigt väl.

– Vi har spelat nästan varje dag mot dem inför turneringen. Inför Katowice spelade vi varje dag mot Virtus Pro och de vann alltihop. Det blir extremt tufft men kommer bli en bra match.

ARTIKELN HANDLAR OM

CS:GO