SVT: Fortfarande högaktuellt att ha med Heaton i programmet”

E-SPORT

”Mästarnas mästare” har inte avfärdat e-sporthjälten som deltagare

1 av 2
Emil ”Heaton” Christensen bakom sitt Ninjas in Pyjamas under Dreamhack Winter 2013. Foto: Rikard Söderberg / Dreamhack

Trots en massiv övertalningskampanj får inte e-sportfansen se Emil ”Heaton” Christensen i ”Mästarnas mästare” 2015.

Men här kommer ett glädjebesked:

– Jag hoppas han kan vara med i en kommande säsong, för han är fortfarande högaktuell, säger projektledaren Anders Wistbacka.

På bara några dagar lyckades Philip Semmler samla tiotusentals namn till Facebook-gruppen ”Heaton till Mästarnas Mästare” - vars mål var att få med Counterstrike-legendaren  i det populära tävlingsprogrammet i SVT.

Men trots att SVT visat sig intresserade och till och med bjudit in Emil Christensen till programmets eftersnack stod han inte med bland de tävlande när SVT släppte deltagarlistan i slutet av juli. Reaktionerna lät inte vänta på sig.

– Det är fegt, det är dåligt - ja det är fullkomligt uselt av SVT som tillslut inte vågade satsa på något nytt, något revolutionerande, skriver Philip Semmler i ett öppet brev i Facebookgruppen.

”Missar öppet mål”

Och han får medhåll av hundratals besvikna e-sportfans.

– SVT och ”Mästarnas mästare” missar öppet mål. Platt fall. Frågan är hur produktionsbolaget och SVT helt verkar ignorera det faktum att tittarsiffrorna hade ökat markant om man hade valt att ta med Heaton, skriver en gruppmedlem.

Det fansen inte vet är att Heaton inte alls är ignorerad av SVT, utan att hans namn dök upp för sent i diskussionen.

– Det beror inte på att vi inte anser att e-sport är en sport, utan helt enkelt på att när hans namn dök upp hade castingen nått ett sådant skede att vi inte kunde ge honom plats, säger projektledaren Anders Wistbacka.

Så han är fortfarande aktuell?

– Ja, jag hoppas han kan vara med i en kommande säsong för hans namn är fortfarande högaktuellt. Så vi har inte avfärdat e-sporten som en ickesport.

”Kul att de har ögonen öppna”

Huvudpersonen själv är på väg hem från London, där Ninjas in Pyjamas just avslutat turneringen Gfinity, när Aftonbladet E-sport når honom.

– Det var väntat att det inte skulle bli något nästa säsong, så jag hade inte gått och väntat på ett besked. Det är tråkigt att de inte känner sig så pass pigga på e-sporten.

Men jag pratade faktiskt just med projektledaren och han sa att du är högaktuell till en eventuell kommande säsong.

– Jaså? Kul att de har ögonen öppna på nästa år. Jag tror det skulle vara bra för alla inblandade om jag kommer med.

ARTIKELN HANDLAR OM

CS:GO