Jesper ”JW” Wecksell: Om vi vinner mot Virtus Pro går vi till final

E-SPORT

Fnatic självsäkra efter tung seger mot ESEA-mästarna Ibuypower

Fnatics nya lineup vände och vann första gruppspelsmatchen mot Ibuypower på ESL One.

Och efter tunga comebacken utlovar Jesper ”JW” Wecksell stordåd i helgen.

– Om vi besegrar Virtus Pro i morgon går vi till final.

READ THE ENGLISH VERSION HERE

Inför ESL One i Köln gick Valve ut med att två nya kartor skulle slängas in i kartrotationen. Och Fnatic fick visa att de gjort hemläxan redan i första matchen då Cobblestone slumpades fram mot amerikanerna Ibuypower.

– Jag var glad när Cobble dök upp. Vi har spelat de nya kartorna ganska mycket och det känns som att de kommer att bli avgörande i helgen så det känns bra att vi fick testa en direkt, säger Jesper ”JW” Wecksell om kartlottningen.

Men inledningen på matchen blev inte alls vad Fnatic hade hoppats på. Ibuypower, ledda av en glödhet Braxton ”Swag” Pierce, tog snabbt ledningen och drog ifrån till en 5-2-ledning som Terrorister på den Tounterterrorist-dominerade kartan.

– Vi började med att spela väldigt dåligt, men det var skönt att vi tog ihop det.

”Ska ta det lugnt och kolla demos”

För vändningen skulle komma och männen bakom den var Olof ”Olofm” Kajbjer och Robin ”Flusha” Rönnquist som tog tre kills var två rundor efter varandra och tvingade Ibuypower till en eco.

Till slut kunde Fnatic byta sida med en bekväm 9-6-ledning i ryggen och på T-sidan visade de att nya laguppställningen kan komma att utföra stordåd i helgen. Återigen ledda av Olofm och Flusha gick de ifrån till en 15-7 innan JW slog in matchbollen med fyra kills i sista rundan. Och efter matchen var han fylld av självförtroende.

– Vi var bättre och vi visade det. Nu ska vi bara ta det lugnt och kolla demos på Virtus Pro. Om vi vinner mot dem imorgon så går vi till final.

ARTIKELN HANDLAR OM

CS:GO