”Vi tar oss hela vägen – jag kan känna det”

Rekkles och hans Fnatic klart för semi i Lol Worlds

avSebastian Parkkila

1 av 3 | Foto: Twitch
Fnatic efter segern

Det blev en europeisk drömhelg i League of Legends Worlds.

Båda VM-svenskarnas lag är klara för semifinal.

– Jag tror verkligen att det kommer hända nu. Jag kan känna det, vi kommer ta oss hela vägen, sa Martin "Rekkles" Larsson efter Fnatics seger.

Efter år av koreansk dominans i League of Legends-VM så har de miljontals tittarna fått se flera stora chocker under årets turnering.

På lördagen slog G2 – med svenske Petter "Hjärnan" Freyschuss – turneringens storfavoriter Royal Never Give Up i ett stort drama. Efter slutsiffrorna 3-2 står det klart att laget tagit sig till semifinal

I dagens kvartsfinal så ställdes dessutom VM:s andre svensk, stjärnan Martin "Rekkles" Larsson, mot Edward Gaming med sitt Fnatic. Det europeiska laget skulle hålla för favorittrycket och vann med siffrorna 3-1 efter flera jämna rundor.

Det innebär nu att en drömsemifinal står på schemat under nästa helg. Då ställs Europa mot USA när Fnatic får ta sig an Cloud9. Supportrarna har varit exalterade över mötet ända sedan det blev en teoretisk möjlighet i och med kvartsfinallottningen.

I den andra semifinalen så möter G2 Esports den kinesiska organisationen Invictus Gaming.

Historiskt skifte

Att inget koreansk lag har ens har tagit sig till semifinal innebär ett historiskt tronskifte för League of Legends. De senaste fem åren har samtliga VM vunnits av koreanska lag. 

Därtill har inget lag från väst tagit sig till final sedan 2011.

– Jag är väldigt glad för väst. Speciellt för de europeiska lagen som jag har stor respekt för. De har alla gjort ett fantastiskt jobb, sa Martin "Rekkles" Larsson efter dagens seger i direktsändningen.

Hans Fnatic ses nu som den kanske största favoriten att ta hem hela Worlds – och "Rekkles" själv är väldigt optimistisk.

– Jag tror verkligen att det kommer hända nu. Jag kan känna det, vi kommer ta oss hela vägen

I tidernas mest chockartade VM så återstår det nu att se vilka som tar sig till en av e-sportens allra största finaler.

ARTIKELN HANDLAR OM