CS:GO

Ikoniska laget på väg att splittras

Av: 

Sebastian Parkkila

E-SPORT

Legendariska laget Virtus Pro stoppas från spel av organisationen.

Beslutet kommer efter en rad dystra resultat i stora turneringar.

– Dessvärre motsvarades inte våra förväntningar, säger Virtus Pro-chefen Roman Dvoryankin.

Den ryska organisationen, med den helpolska uppställningen, var länge ett topplag i CS:GO. Inte minst under 2015 när termen ”Virtus plow” blev ett vida känt begrepp.

Nu meddelar Virtus Pro att laget stoppas från att delta i turneringar tills vidare, till det att ett beslut har tagits om lagets framtid.

Den senaste tiden har de haft en hel del tunga motgångar i bland annat Epicenter. Det har lett till att laget inte är kvalificerat till ESL Pro Leagues nästa säsong.

– Efter London-majorn så var vi ganska optimistiska över uppställningens potential. Dessvärre motsvarades inte våra förväntningar, säger Virtus Pro-chefen Roman Dvoryankin i ett pressmeddelande.

Sista av legendarerna

Laget har under året försökt föryngrat sig då långvariga medlemmarna Paweł ”Byali” Bieliński, Wiktor ”Taz” Wojtas och inte minst Janusz ”Snax” Pogorzelski fått lämna organisationen.

Kvar ur den ikoniska uppställningen finns nu endast Jarosław ”Pashabiceps” Jarząbkowski, 30, och Filip ”Neo” Kubski, 31.

I ett pressmeddelande så meddelar Virtus Pro att målet är att bygga laget kring unga spelare, vilket har startat spekulationer om att det är det sista som supportrarna ser av Pasha och Neo i den svart-orangea tröjan.

Supportrarna håller nu också andan inför vad Filip ”Neo” Kubski – som ofta nämns som historiens bästa CS-spelare – tar för beslut om sin framtid.

Virtus Pro ska komma med ett besked innan årets slut.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Smugglade in fusk på sin usb-mus – påkommen i livesändning

ÄMNEN I ARTIKELN

CS:GO

E-sport