Starcraft 2

Svenskfiasko i Starcraft II-EM

E-SPORT

”Det känns väldigt surt”

Det var upplagt för fest när ”Starcraft II”-EM rullade igång i Globen igår.

Men det slutade i fiasko – alla tre svenskar åkte ut redan första dagen.

– Det känns väldigt surt att falla på mållinjen, säger Rickard ”Sortof” Bergman.

Tusentals ”Starcraft II”-fans hade kommit till Globen under lördagen för att se Europas främsta spelare göra upp om 400 000 kr och sex platser till världsmästerskapet i Shanghai senare i år. Firandet kom dock av sig – i alla fall för de svenska fansen.

Inga kommentarer

Sverige hade fått tre platser till Europa-finalen, men alla inblandade föll tidigt i tävlingen. Kanske mest överraskande av allt var att favoriten och världsstjärnan Marcus ”Thorzain” Eklöf eliminerades redan efter tre matcher. En förkrossad Thorzain avböjde att kommentera sitt uttåg ur turneringen när Nöjesbladet sökte honom.

Kaxige John ”Seiplo” Seipel hävdade tidigare i veckan att mindre än en topp nio-placering vore oacceptabelt. När det väl var skarpt läge åkte han dock, likt Thorzain, ut efter tre spelade matcher.

”Känns väldigt surt”

– Det här var inte riktigt min dag, konstaterar en besviken Seiplo.

Den som nådde längst av svenskarna Rickard ”Sortof” Bergman, som kämpade och slet för att få chansen att fortsätta fajtas under söndagen. Tyvärr kunde han i slutändan inte värja sig mot vitryske Anton ”LoweLy” Plebanovich.
– Ja, jag är väl inte vidare nöjd, men det var kul ändå, säger Sortof efter förlusten. Det känns väldigt surt att falla på mållinjen, liksom.

– Jag tyckte jag spelade ganska bra, men jag gjorde en del smärre tabbar som kostade mig matchen.

Istället blev det franske ”Stephano” som på söndagskvällen fick lyfta EM-pokalen – efter att mer eller mindre ha dominerat turneringen från början till slut.

Jonas Högberg

ANNONS

Kryss i Tre Kronors nästa VM-match? I slutspelen 2017-2019 gick 43 % av våra fajter till övertid eller straffar. Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

E-sport

/

Starcraft 2

ÄMNEN I ARTIKELN

Starcraft 2