Plötsliga beskedet: Världstvåan lägger ner

Polt tvingas sluta – missar världsmästerskapet

Så sent som i våras rankades Choi "Polt" Seong Hun som världens allra bästa spelare.
Men nu tvingas den nuvarande världstvåan att lägga karriären åt sidan och fokusera på annat.
– Jag har fått så många oförglömliga minnen, säger stjärnan i ett uttalande.

En lång paus från Starcraft 2 är vad som väntar för sydkoreanske toppspelaren Choi "Polt" Seong Hun. Tidigare under året låg stjärnan på första plats i världsrankingen och är i skrivande stund tvåa.

Men nu blir det andra buller. På onsdagen kom nämligen ett plötsligt besked från Team EnvyUs, klubben där Polt spelar, om att världstvåan helt och hållet kommer lägga proffskarriären åt sidan.

Anledningen är att sydkoreanska militären nu kallar in honom för tjänstgöring och som så många landsmän före honom innebär det en rejäl stoppkloss för tävlandet.
– Jag har träffat så mycket människor och fått så många oförglömliga minnen, säger Polt i ett uttalande.
– Tyvärr är det dags att ta farväl. Men varje slut är också starten på något nytt - och jag ser fram emot att få träffa er alla igen.

Beskedet innebär att Polt kommer missa det stundande världsmästerskapet på BlizzCon i Anaheim, USA. På sociala medier vädrar fansen sina känslor.
– Så jäkla brutalt. Han får inte ens tävla i VM. Han är en av de absolut bästa och har länge varit min favoritspelare, skriver Reddit-användaren djraphi23.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN