Efter skandalscenerna i Katowice – Naniwa kickas från Alliance

1 av 3
Naniwa packar ihop på IEM Katowice.

avTobias Lundgren

E-SPORT

Han lämnade walkover och buades ut när han lämnade IEM Katowice.

Nu har Johan ”Naniwa” Lucchesi fått sparken av sitt lag Alliance.

– Ironiskt nog blev jag utsparkad efter att jag blivit tvingad till turneringen av sponsorskäl, skriver han till sin fanclub.

Johan ”Naniwa” Lucchesi hade redan innan IEM Katowice gått ut med att det kunde bli hans sista framträdande som Starcraft 2-proffs. Men avslutningen blev inte värdig en av Sveriges största spelare någonsin. Han lämnade walkover efter första kartan i turneringen och buades ut av en fullsatt arena när han smög ut från scenen – och från karriären.

Nu bekräftar han på sin fanclub-sida att Alliance sparkat honom efter skandalscenerna.

– Ironiskt nog blev jag utsparkad efter att jag blivit tvingad till turneringen av sponsorskäl, skriver han.

Bad laget hitta ersättare

Naniwa menar att han vädjat till laget om att slippa spela i Katowice, och att de skulle be IEM ordna en ersättare.

– Jag sa åt dem minst fem gånger att jag inte ville spela och att de borde ordna en ersättare, men mitt lag höll inte med och rekommenderade mig att åka eftersom det annars skulle få ”konsekvenser. Klart att jag inte ville spela en turnering i ett spel jag inte tränar längre och det kändes som ett stort slöseri med tid.

Även om Naniwa i nuläget inte tänker spela mer Starcraft 2 öppnar han upp för en comeback och att han då lätt skulle hävda sig som en av världens bästa spelare igen.

– Om jag tränar i två veckor kan jag göra comeback som den bästa utländska spelaren när jag känner för det.

Försvarar sig mot kritiken

Och han försvarar sig även mot kritiken som menar att någon annan spelare borde ha fått ta hans plats under IEM Katowice.

– Jag vann platsen genom att komma tvåa i IEM New York. Om andra spelare hade ”förtjänat” platsen skulle de ha kvalat in själva.

ARTIKELN HANDLAR OM