eSHL

“Känner oss heta efter de två senaste omgångarna”

Av: 

Hampus Duvefelt

E-SPORT

Växjö gör under fredagskvällen sitt andra besök i Sportbladets studio medan Rögle reser norrut till Stockholm för sitt första: det har blivit dags för omgång fyra av eSHL.

Utöver det spännande mötet mellan Växjö och Rögle bjuder omgången på ligans motsvarighet till David mot Goliat när ett stukat Oskarshamn ger sig i kast med ligaledaren Linköping.

Tolv lag, tolv matcher, ett dubbelmöte i extra fokus – Sportbladet ger dig allt du behöver veta inför omgång fyra av eSHL:

Växjö Lakers HC – Rögle BK (19.00, Sportbladet)

I kvällens huvudmatch från eSHL får vi stifta bekantskap med två lag som båda har spelarmaterialet nödvändigt för att nå slutspel, men som kommer in till detta dubbelmöte med olika förutsättningar.

På pappret starkast är Växjö Lakers - ett lag som redan besökt eSHL-studion i samband med säsongspremiären mot Färjestad. Den gången blev det dubbla förluster. Den här gången kommer kapten Fredric “EDHOLMINHO” Edholm och hans mannar – som för övrigt gått obesegrade sedan de inledande två förlusterna mot FBK – in fokuserade och segervissa.

– Vi känner oss heta efter de två senaste omgångarna, säger Lakers högerforward Sebastian “eBasstian” Nagel till Sportbladet. Vi kommer fortsätta spela som vi har gjort senaste tiden och ta ytterligare två vinster

För Rögle, som inledningsvis haft ett tufft spelschema där de bland annat ställts mot Linköping, har de första tre omgångarna varit lite av en berg- och dalbana. Å ena sidan har man lyckats utmana tre starka lag i enstaka matcher, å andra sidan har man inte orkat bibehålla den höga nivån över båda matcherna. Att fälla jättar som LHC, eller åtminstone ta poäng mot dem, är en viktig del i jakten på slutspel, men minst lika viktigt är att kunna kriga sig till poäng mot lag som befinner sig på ungefär samma nivå.

Ikväll är det upp till bevis för kapten Felix “celeste_sueco” Sanz Lerna och hans Rögle – kommer de lyckas hitta någon slags kontinuitet och äntligen ta sin första fullpoängare i ett dubbelmöte?

Matchen i matchen:

Lagens respektive högerforwards Tommy “TommyC142” Camérus (RBK) och Sebastian “eBasstian” Nagel (VLH) har båda inlett eSHL-säsongen utmärkt. TommyC142 har stått för sex mål på sex matcher, medan eBasstian har gjort sju på fyra. Får vi se någon av herrarna nå tio i afton?

In-game bilder.

Färjestad BK - HV71 (20.00, Twitch)

Daniel “demski13” återvänder till sitt gamla lag Färjestad (från tiden innan de hette Färjestad och gick under namnet ‘Bucketeers’), nu som kapten för HV71. Ett på förhand högintressant möte som lär kunna hetta till lite extra då HV, utöver motivationen att spela för sin kaptens ära, även kan bli det första laget den här säsongen att besegra maskinen FBK. Färjestad lär dock ha ett och annat att säga till om i den frågan och om kedjan Mattias “Tacterz” Hjelm, Christoffer “I-maise-I” Berntsson och Robin “Rubituss” Söderqvist fortsätter luckra upp motståndarförsvar som de gjort hittills kan detta bli en tuff uppgift för Jönköpings stolthet.

Matcherna sänds på:

twitch.tv/fbkesports och twitch.tv/hv71_eshl

Leksands IF - Malmö Redhawks (20.00, Twitch)

Defensiv mot offensiv, kollektivet mot en grupp individuella stjärnor… Leksand mot Malmö. eSHL omgång fyra ställer ligans kanske mest rutinerade lag mot det lag som spås den kanske allra ljusaste framtiden de kommande åren. Henrik “eken45jr” Eklund, till vardags vänsterforward i Malmö, bör ha ett extra klipp i steget då han som en av fyra spelare - och ende svensk - nyligen kvalificerade sig för finalspel i Tampa Bay Lightnings Versus-turnering (spel 1 mot 1). En stor del av Leksands speluppbyggnad går genom vänsterbacken Jonas “Supremski” Söderlund. Om han har en bra dag på jobbet såväl offensivt som defensivt kan de blåvita vara med och utmana Redhawks.

Matcherna sänds på:

twitch.tv/lif_esport och twitch.tv/MalmoRedhawks

Luleå Hockey - Örebro Hockey (20.00, Twitch)

Örebros förtroendeingivande start med två raka vinster är idag ett minne blott, ersatt med den frustration som medföljer fyra raka förluster - 15 mål framåt de första två matcherna ersatt av totalt fyra de fyra senaste. Mot Växjö hade ÖHK ledningen i en av de två matcherna, men tappade sedan i tredje perioden. Mot Färjestad blev motståndet helt enkelt för tufft och hade det inte varit för ett par svettiga räddningar från Joakim “Nexhztah” Stewart hade siffrorna (3-1, 4-0) kunnat vara ännu större. Luleå har i sin tur svarat upp bra efter de inledande förlusterna mot Linköping och tagit fyra raka vinster sedan dess. Lagets målvakt Ville “Supreex” Korhonen har hållit nollan i de senaste tre. Målvaktsduellen mellan Nexhztah och Supreex kan med andra ord få en stor roll i denna batalj.

Matcherna sänds på:

twitch.tv/LuleaHockey och twitch.tv/Orebro_eHockey

Skellefteå AIK - Djurgården Hockey (20.00, Twitch)

Djurgården kommer in i kvällens match med avsikt att bygga vidare på den vinst de inkasserade mot Leksand, efter att dessförinnan lidit fem raka nederlag. På pappret ska det inte vara mycket att orda om - DIF har en starkare trupp än Skellefteå - men om självförtroendet i truppen är i gungning kan ett (eller flera) tidiga mål från SAIK sätta sig i huvudet. Skellefteå söker fortfarande med ljus och lykta efter sin första seger i eSHL och bör vara duktigt revanschsugna efter att ha besegrats av Malmö med sammanlagt 30-2 (1-14, 1-16) över de senaste två matcherna.

Matcherna sänds på:

twitch.tv/skellefteaaik och twitch.tv/djurgardenhockey

Linköping HC - IK Oskarshamn (20.00, Twitch)

Oskarshamn ställs inför möjligheten till sitt eget lilla Miracle On Ice i kvällens möte med suveräna serieledarna Linköping. Skulle IKO vinna, eller ens ta poäng, mot LHC är dock frågan om det inte skulle anses vara en större skräll än när USA slog Sovjetunionen i Lake Placid-OS 1980. LHC’s högerforward Erik “I_Eki_I” Tammenpää lyckades i veckan, precis som eken45jr hos Malmö, kvalificera sig för finalspelet i Tampa Bay Lightnings 1v1-turnering. Lita på att han kommer utstråla självförtroende på isen. 

Matcherna sänds på:

twitch.tv/lhc_esport och twitch.tv/esporthultsfred/

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

LIVE-STREAM: Se eSHL här

ÄMNEN I ARTIKELN

eSHL