Paris Saint-Germain satsar på esport – världsstjärnan blir chef

Anrika klubben startar esport-division

Bara dagar efter att Bora "Yellowstar" Kim gav besked om sin pensionering är det klart vad han ska göra härnäst.

Nu blir han nämligen esport-chef för den anrika fotbollsklubben Paris Saint-Germain.

"En viktig framtida marknad", säger PSG-direktören Nasser Al-Khelaifi om satsningen.

Bora "Yellowstar" Kim är en av esport-scenens allra främsta spelare. Som femfaldig mästare i League of Legends Championship Series, LCS, har fransmannen vunnit fans över hela jordklotet och stått bakom enorma bragder under sina sex år som aktiv spelare i toppen.

Men tisdagen blev slutet av en era. Då offentliggjorde världsstjärnan att det blivit dags att avsluta karriären och lämna livet som League of Legends-proffs bakom sig. Nu är hans nya jobb klart.

På torsdagen gick nämligen den anrika fotbollsklubben Paris Saint-Germain ut och offentliggjorde en stor satsning på esport. Förutom att rekrytera Yellowstar, som kommer vara en slags esport-chef och leda ett Challenger-lag, ska klubben inom sinom tid också anställa en coach, två analytiker och givetvis spelare till laget.

"Beslutet är en del av vår internationella utvecklingsstrategi och digitalisering. Det representerar ett nytt sätt för oss att interagera med fansen och även attrahera nya på en viktig framtida marknad. Vi har stora planer för de kommande tre åren", säger PSG-direktören Nasser Al-Khelaifi i ett uttalande.

Förutom League of Legends-divisionen satsar klubben även på FIFA. Där värvar de spelarna August "Agge" Rosenmeier och Lucas "DaXe" Cuillerier.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN