Kalmarlaget klart för slutspel i elitserien

Publicerad:
Uppdaterad:

E-SPORT

Kalmarlaget Lotb är nu det andra laget som är klart för elitseriens slutspel.

Laget besegrade formsvaga Vinkelparty från Kalmar som istället får kämpa för att hålla sig kvar.

Lotb från Kalmar hade inför tisdagskvällen tre matcher kvar i elitseriens grundserie och behövde endast en seger för att nå slutspelet i Stockholm.

Kvällens motståndare, det formsvaga Gävlelaget Vinkelparty, kämpar å andra sidan för att stanna kvar i landets högsta serie.

Efter ett tidigt underläge så tog sig Lotb tillbaka till en trygg 10–5-ledningen efter den första halvleken som T-sida på kartan Train, och laget vann dessutom den andra pistolrundan.

Därefter så fick Kalmarlaget det att se enkelt ut och tog segern med 16–6, och är därmed det andra laget som är klart för slutspelet på Inferno Online.

▪▪▪

Tjugoförsta gången gillt

Tisdagskvällens sena match var mellan jumbon Norrlands Guld (Bollnäs), som ännu jagar sin första seger, och nästjumbon Counterpoint CSGO (Göteborg).

Matchen blev till en början väldigt jämn, men Norrlands Guld skulle till slut – efter 21 matcher – ta sina första poäng i elitserien efter en seger med 16–7. Segern kom framför allt efter en väldigt stark halvlek som T-sida, där laget inte tappade en enda runda.

– Det har varit riktigt kul att spela i elitserien, så jag hoppas på att få komma tillbaka, sa Norrlands Guld-spelaren Filip ”Quadez” Johansson i Sportbladets sändning efter segern.

Drama i sista omgången

Onsdagen är den sista dagen i grundseriespelet, och endast en poäng skiljer lagen Tradigt, Granit Gaming och Frillkammare åt. De tre lagen slåss om de två sista slutspelsplatserna.

Semifinalerna och den stora finalen hålls på Inferno Online i Stockholm den sjunde och åttonde december.

▪▪▪

Under kvällen utsågs också regionsseriens – ligan precis under elitserien – bästa spelare under säsongen. Vinnare blev Mathias ”Kvarten” Nilsson från laget Bboys och Duttdutt-spelaren Alex ”Palm1” Palm.

De vinner, förutom äran, även specialdesignade klockor framtagna av Sjöö Sandström.

TABELLEN:

► Häng med oss i sociala medier:

Facebook

Instagram

Twitter

Publicerad:

LÄS VIDARE