Fnatic värvar ”Brollan” – blev en succé direkt

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: HLTV
Ludvig ”Brollan” Brolin

E-SPORT

I dag blev det klart att Fnatic värvar en svensk supertalang.

16-årige ”Brollan” fick visa upp sig direkt i krossen mot stjärnspäckade Faze Clan.

”Bra debut”, kommenterade han själv på Twitter.

Fnatics CS:GO-lag har under en tid saknat en femte spelare sedan ”Flusha” lämnat för att bli en del av Cloud9 och ”Draken” bänkats. Under tiden har belgaren Adil "ScreaM" Benrlitom täckt upp i den i övrigt helsvenska uppställningen.

Nu har laget till slut hittat sin femte.

Ludvig ”Brollan” Brolin har officiellt skrivit på för Fnatic. 16-åringen ses som en av spelets allra största talanger, och blev en del av svensklaget Godsent (som senare gick till Red Reserve) redan vid 15 års ålder.

– Jag är väldigt exalterad över att välkomna Brollan till Fnatic. Inte bara för att det innebär att vi har ett fullt lag, men även för att jag vet att han är den sista pusselbiten.

Tuffa förhandlingar

Det var däremot inte enkelt att värva honom. Oskar ”ins” Holm, som är spelarens agent, berättar för Metro om de tuffa förhandlingarna.

Anledningen är dels att Ludvig Brolins tidigare lag Red Reserve har insett spelarens värde –och dels att han ännu är minderårig.

– Jag har alltid trott på honom och tror att han kan bli en av världens eller till och med världens bästa spelare. Fnatic, med den organisation och erfarenhet som finns inom organisationen, ger en bra grund att utvecklas fort, säger Oskar ”ins” Holm till Metro.

Spelade match direkt

Bara timmar efter efter att han blev klar för laget så ställdes Fnatic mot stjärnspäckade Faze Clan i ESL Pro League. Det nykomponerade laget hittade varandra direkt.

På den första kartan, Mirage, körde Fnatic över motståndet med 16–5 och ”Brollan” hade näst flest frags på servern.

”Bra debut”, skrev han på sin Twitter efter matchen.

På karta nummer två, Inferno, blev det däremot en förlust med 11–16 trots Fnatics starka T-sida.

Publicerad:

LÄS VIDARE