”Esportstjärnor kommer vara som musikstjärnor”

E-SPORT

Nu skriver stjärnagenturen kontrakt med en rad esportprofiler

De är redan väletablerade inom musik- och filmbranschen där de har stjärnor som Wyclef Jean och Joel Kinnaman i stallet.
Nu ger sig artistagenturen Orlando John in i esporten och skriver kontrakt med en rad välkända profiler.
"E-sport växer explosionsartat, jag har varit med om snabb tillväxt tidigare, men det här är något mer. Det är ett fenomen och vi känner att vi vill vara med på den här resan", säger Peter Strömberg, vd på agenturens e-division.

Namn som Joel Kinnaman och Wyclef Jean är väletablerade och förmodligen kända i alla delar av världen. Men den svenska artistagenturen Orlando John verkar se en liknande potential inom esporten då de nu skriver kontrakt med en rad esportstjärnor och profiler, däribland danska CS:GO-laget Astralis, Emil ”HeatoN” Christensen, Alliance-stjärnan Jonathan ”Loda” Berg och Ninjas in Pyjamas-inhopparen Mikail ”Maikelele” Bill.

”Han är e-sportens Zlatan”
 

Så här säger Peter Strömberg som är vd på Orlando Johns e-division, till Breakit om förvärven:
"Det här är ju stjärnor som är extremt stora, de kan inte röra sig utan livvakter i Asien. Emil är störst i världen. Att få in honom var ett måste. Emil var den första som vi tänkte på när vi började prata om att vi skulle in i e-sportbranschen. Han är e-sportens Zlatan."

”Kommer vara som musikstjärnor”

Nu har agenturen stora planer för esportstjärnorna och kommer enligt Strömberg att jobba på samma sätt med dem som med artisterna och filmstjärnorna.
”Vi vill att e-sportarna ska få sin egen parfymkollektion precis som andra vanliga stjärnor. E-sport växer lavinartad och e-sportstjärnor kommer vara lika vanliga som stora musikstjärnor", säger han till Breakit.

ARTIKELN HANDLAR OM

E-sport