Stjärnorna avslöjar hemligheterna i Team Secret

Berättar öppet om problem inom klubben

Jacky "EternaLEnVy" Mao
Jacky "EternaLEnVy" Mao

Team Secret blev en av världens mest populära klubbar efter att den grundades med "transparans" som ledord.
Men bilden om det "schyssta" laget blir nu totalkrossad när flera före detta spelare öppnar upp om tiden i klubben.
– Det är sorgligt att jag fortfarande inte vet vilka som har fått sin lön, eftersom det är så många som inte blivit betalda, skriver Jacky "EternaLEnVy" Mao på sin blogg.

Team Secret-kaptenen Clement "Puppey" Ivanov och klubbens direktör Kemal Sadikoglu befinner sig minst sagt i skottgluggen för en kritikstorm utan dess like. På söndagskvällen publicerade den före detta Secret-spelaren Jacky "EternaLEnVy" Mao ett långt blogginlägg där han berättar om problem inom klubben.

Ursäkter och lögner

EternaLEnVy beskriver en tuff och kämpig tid med försenade löner och ständiga ursäkter när ämnet väl skulle diskuteras. Det som slutligen fick bägaren att rinna över var när stjärnan grävde fram att organisationen hela tiden tagit tio procent av lagets vinster till sig själva - utan att berätta det för spelarna.

I dag, måndag, gick även Rasmus "MiSeRy" Filipsen ut och vittnade om sina upplevelser när han själv spelade för organisationen.
"Har organisationen och Kemal betalat för någonting överhuvudtaget? Eller var det hela i slutändan finansierat bakom våra ryggar utav framgångarna vi hade som lag? frågar sig den danske stjärnan.

"Vi skulle aldrig ifrågasätta"

EternaLEnVy är den som skrivit längst om konflikterna. Förutom att för första gången berätta öppet om problemen med pengarna går han även hårt åt mot lagkaptenen Clement "Puppey" Ivanov. Bland annat beskrivs han som en "tyrann".
"Han kunde aldrig erkänna att han hade fel. Det fanns alltid ursäkter. Efter Manila-majorn sa han till mig att vi skulle aldrig ifrågasätta varför han kommer försent eller inte dyker upp på träningarna, utan helt enkelt lita på att vad han än gör så är det för lagets bästa", skriver EternaLEnVy i inlägget.

Det som beskrivs i den här artikeln är bara en liten del av allt som uppdagats. Hela blogginlägget från EternaLEnVy hittar ni här. Och hela inlägget från Misery hittar ni här.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN