SK Telecom till Worlds-final efter episk strid mot ROX

E-SPORT

Koreanska truppen klara för ännu en final i VM

1 av 2

Under fredagsnatten gick den första semifinalen av stapeln på Worlds mellan SK Telecom och ROX Tigers.

Och efter en match som redan nu kallas en av de bästa någonsin i LOL-historia är SKT klara för ännu en VM-final.

De två koreanska jättarna, SK Telecom och ROX Tigers, som drabbade samman i fredagsnattens semifinal har redan historia med varandra. Förra året möttes de i final på samma mästerskap och då, precis som 2013, blev det SK Telecom som kröntes till världsmästare.

Men nu fanns det chans för revansch. Storlagen, båda krafter i kampen om positionen som världens bästa lag, skulle mötas ännu en gång. Och även om striden den gången inte skulle utspela sig i en final så stod så mycket mer på spel. Ära. Heder.

League of Legends svar på Goliat

Förutom alla ROX Tigers-fans satt nog också många andra och hoppades på förlust för SK Telecom. Storlaget, som redan vunnit flera VM-titlar och under perioder varit helt dominanta, är helt klart Goliat i samanhanget.

Så var det dags. Stjärnorna klev upp på scen. Med hela världens ögon på sig skulle ROX Tigers få ännu ett försök att bevisa sig mot sina övermän.

"Fantastiskt av ROX"

Lee "Faker" Sang-hyeok och hans mannar i SK Telecom öppnade starkt i bäst-av-fem-serien. Trots hårt motstånd från ROX lyckades SKT ta grepp om kartan och sakta men säkert öka sin ledning. 43 minuter senare gick första poäng ner i SK Telecoms fickor, men då slog ROX tillbaka.

Motreaktionen lät inte vänta. Efter det inledande nederlaget och första förlorade kartan hade koreanska truppen fått blodad tand.

Med inte bara en, utan två raka kartor tog Kim "PraY" Jong-in och hans lagkamrater i ROX Tigers ledning och skrev om poängbrädan till 2-1.

– Fantastiskt hur ROX vänder detta, sa experterna.

Goliat stod på ruinens brant. David spände slungan. Men en vinner inte flera världsmästerskap på raken om man inte har ett ess i rockärmen. Och det hade SK Telecom.

"En av de bästa matcherna i LOL-historia"

Med kniven mot strupen var det vinna eller försvinna som gällde. Brutaliteten av naturens lag. Samma lag som redan hade tagit SK Telecom till toppen kunde nu bli deras tunga fall. Men så blev det inte.

I fjärde matchen fick vi se ett nytt, återhämtat SK Telecom ta ledning och med dunder och brak kvittera till 2-2. Frågan på allas läppar var om de skulle kunna göra det igen, plocka hem serien och gå vidare till final. En timme senare fick vi svaret:
"SK Telecom har säkrat sin biljett till finalen med 3-2!", ropades ut genom högtalarna i arenan.

En förkrossande förlust för ROX, sa experterna. Och samtidigt som vissa bu-rop i publiken överröstades av det massiva jublet, hyllades spelarna även av live-åskådarna hemma i soffan.

"Det här måste vara en av de bästa, om inte den bästa, serien någonsin i League of Legends-historia. Jäklar vilka bra matcher", skriver Reddit-användaren Cherchee.

SK Telecom är klara för ännu en VM-final. Där kan det för första gången på länge bli ett europeiskt lag som kämpar. I natt spelar nämligen europeiska H2k Gaming turneringens andra semifinal. Där ställs de mot koreanska Samsung Galaxy.

ARTIKELN HANDLAR OM